Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Atletický stadion v Plzni zažije první hvězdné závodníky! Plzeňská tyčka se blíží

26.08.2013 21:04

Zbrusu nový atletický stadion v Plzni zažije první skutečně velké závody. Už v příštím týdnu se chystá tradiční Plzeňská tyčka. Ta se letos konečně stěhuje do důstojného atletického prostředí a hlásí hvězdné obsazení.

IMG_5241

Atletický stadion v Plzni už se během léta postupně zaběhl do klasického režimu. Poprvé na začátku září ale od svého otevření zažije velkou pozornost jak ze strany médií, tak sportovních expertů. Chystá se Plzeňská tyčka 2013, která se z centra západočeské metropole přesouvá do klasického atletického prostředí.

Plzeňská tyčka 2013 se odehraje 4.září a milovníci špičkových atletických výkonů se můžou těšit na hvězdy nejen české atletiky. Už teď je jisté, že do Plzně dorazí také zahraniční závodníci. Z českých atletů se ovšem můžeme těšit na skutečně zvučná jména. Organizátoři aktuálně potvrdili účast některých z nejslavnějších současných závodníků.

"Je nám velkou ctí, že máme potvrzenou účast naší nejlepší tyčkařky současnosti Jiřiny Svobodové. Jiřina se může pyšnit ziskem titulu Mistryně Evropy ve skoku o tyči pro rok 2012. Svěřenkyně trenérů Františka Ptáčníka a Zdeňka Lubenského obsadila na letoším MS v Moskvě 2013 skvělé 8. místo, takže se můžeme těšit na vysoké výkony. O další skoky vysoko nad 4 metry se postará Romana Maláčová z pražského USK PRAHA, která na letošní Světové Universiádě obsadila skvělé 4. místo," říká Lukáš Bechyně, mediální zástupce akce. 

Plzeňská tyčka bez Jana Kudličky? Ještě není rozhodnuto. "Mužskou exhibici ozdobí kompletní česká tyčkařská špička v čele s Michalem Balnerem, který má letos skvělou formu, o níž svědčí jeho kvalifikace na srpnovém MS v Moskvě 2013. Michal má letos stabilní výkonnost pohybující se mezi 565 až 575cm, takže i v mužské soutěži můžeme čekat velké výkony a ataky rekordu mítinku, který drží z roku 2011 Jan Kudlička. Zmíněného rekordmana čeká 6. září Diamantová liga v Bruselu, takže jeho start na Plzeňské tyčce ještě není potvrzen," vysvětluje Lukáš Bechyně, který sám hájit plzeňské barvy. "Dorazí také Adam Ptáček, který je nadále držitelem českého rekordu ve skoku o tyči 581cm," dodává závodník i člen relaizačního týmu zároveň.

Ani na novém stadionu se vstupné platit nebude! Ačkoliv by řada lidí předpokládala, že zbrusu nový areál bude chtít také vydělávat i na tradinčí atletické akci v Plzni, opak je prvadou. Také letos je vstupné zdarma, i když se prestižní exibice odehraje právě ve zbrusu novém areálu ve Skvrňanech.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
EUC
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT