Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

V Plzni by ve vnitrobloku Korandova mohlo vzniknout multifunkční hřiště - FOTKY

01.08.2022 10:38

Ve čtvrtek 28. července byla veřejnosti představena studie na rekonstrukci vnitrobloku v ulici Korandova v Plzni. Studie navrhuje i demolici garáží. Podrobnosti v článku.

Korandova studie Plzeň_QAP (2)
Korandova studie Plzeň_QAP (2)Korandova studie Plzeň_QAP (4)Korandova studie Plzeň_QAP (37)Korandova pozvánka_ÚMO3Korandova studie Plzeň_QAP (6)Korandova studie Plzeň_QAP (10)Korandova studie Plzeň_QAP (5)Korandova studie Plzeň_QAP (7)Korandova studie Plzeň_QAP (8)Korandova studie Plzeň_QAP (21)Korandova studie Plzeň_QAP (9)Korandova studie Plzeň_QAP (11)Korandova studie Plzeň_QAP (1)Korandova studie Plzeň_QAP (12)Korandova studie Plzeň_QAP (24)Korandova studie Plzeň_QAP (13)Korandova studie Plzeň_QAP (14)Korandova studie Plzeň_QAP (36)Korandova studie Plzeň_QAP (15)Korandova studie Plzeň_QAP (16)Korandova studie Plzeň_QAP (17)Korandova studie Plzeň_QAP (18)Korandova studie Plzeň_QAP (22)Korandova studie Plzeň_QAP (19)Korandova studie Plzeň_QAP (31)Korandova studie Plzeň_QAP (34)Korandova studie Plzeň_QAP (20)Korandova studie Plzeň_QAP (23)Korandova studie Plzeň_QAP (26)Korandova studie Plzeň_QAP (27)Korandova studie Plzeň_QAP (28)Korandova studie Plzeň_QAP (29)Korandova studie Plzeň_QAP (30)Korandova studie Plzeň_QAP (32)Korandova studie Plzeň_QAP (33)Korandova studie Plzeň_QAP (35)Korandova pozvánka_ÚMO3 (1)Korandova studie Plzeň_QAP (25)

Úřad městského obvodu Plzeň 3 představil veřejnosti studii na rekonstrukci vnitrobloku v ulici Korandova. Vnitroblok je ohraničen Korandovou a Plachého ulicí. Město Plzeň tady vlastní mnoho domů, část je rekonstruovaná, část se rekonstruuje a v jednom z domu je 16. mateřská škola. “Jedná se o unikátní prostor, protože je to taková oáza klidu v širším centru města. Naším záměrem bylo využít potenciál této zóny a posílit v ní relaxační a rekreační funkci tohoto území,” řekl v úvodní řeči Petr Baloun, 1. místostarosta ÚMO Plzeň 3.

“V jedné z částí vnitrobloku vznikne klidová zóna, kde by měly být prvky pro děti. Sportovně relaxační plocha pro lidi, kteří si zde chtějí sednout a přečíst si například knížku,” řekl Baloun. Tato zóna zahrnuje hřiště pro menší děti, hřiště pro větší děti i část pro dospělé.

“V zadní části by mohla být multifunkční aréna s víceúčelovou hrací plochou, která by sloužila i pro mateřskou školku. V odpoledních hodinách by hřiště bylo přístupné veřejnosti,” popsal využití plochy Baloun. Obyvatelům se tento nápad příliš nezamlouval. Aktivity spojené s využíváním multifunkčního hřiště by podle nich mohly zvýšit ve vnitrobloku hluk. “Celý vnitroblok by se na večer uzavíral. Vnímáme stížnosti místních na noční hluk, kdy se tady schází v nočních hodinách mládež. Byl by tady správce, který by to tu měl na starosti. Mohl by to být i někdo z místních.”

Jedno z hojně diskutovaných témat bylo parkování. Dle názorů přítomných občanů je parkování v této zóně nedostatečné. “Veškeré parkování, které je zde navrženo se nachází ve vstupní části vnitrobloku. Mohlo by zde být parkoviště pro invalidy a K+R (řežim pro zastavení a vyložení/naložení dětí) pro školku,” řekl místostarosta.

Ve studii se počítá i se zbouráním garáží.  “Parkování pro místní obyvatele by bylo řešeno formou rezidenčních parkovacích stání. Tím bude zaručeno parkování pro místní individuální dopravu. To zahrnuje opravy i demolici garáží, které zasahují do dopravního řešení jednosměrné okružní komunikace,” řekl Petr Baloun. Navrhovaná demolice garáží se nelíbila jejich vlastníkům. “Vycházeli jsme z toho, že garážová stání tohoto typu do takového území nepatří,” reagoval Baloun. Ujistil ale následně přítomné majitele garáží, že představený plán je prozatím jen studie a připomínky, které byly vyřčené, se zaznamenají. “Majitelé garáží budou vyzváni, budeme s nimi jednat, zda se garáže podaří vykoupit nebo ne.”

Projekt je momentálně ve formě studie. Případná realizace by postupovala po etapách, přibližně v roce 2023.

 

foto QAP

 
SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT