Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Vlaky do Německa pojedou rychleji. Rekonstrukce domažlické trati končí - FOTKY

05.12.2019 13:06

Průjezd vlaků Plzní ve směru od Prahy do Domažlic a Bavorska zrychlí druhá kolej, která přibyla ve zdejším železničním uzlu. Dnes na ni startuje běžný provoz.

1
123

Rekonstrukce domažlické železniční trati v uzlu Plzeň po dvou letech končí. Přibyla zde druhá kolej i nová zastávka Skvrňany.

Dnes kolem 17 hodiny skončí na druhé koleji výluka a začne běžný provoz. Tím se podstatně zrychlí průjezd vlaků Plzní od Prahy do Bavorska. Součástí projektu bylo i zprovoznění 1 500 metrů koleje od Jižního předměstí k nové odbočce Nová Hospoda.

"Do Vánoc nás ještě čeká zprovoznění druhé koleje chebské trati. V lednu bude podbita první kolej a dokončeno trakční vedení a chebská trať bude definitivně dokončena,“ připomíná David Sichrovský, ředitel stavby ze společnosti Swietelsky Rail CZ, že součástí nákladného projektu je i sousední trať na Cheb.

Celkem se v této třetí etapě postavilo a opravilo pět mostů a dva stavbaři demontovali. Došlo k přemístění zastávky Skvrňany, kde přibyl bezbariérový podchod a v Domažlické ulici k přesměrování části silnice mimo obytnou zónu. Stavbaři položili přes 10 kilometrů nových kolejí, zhruba 40 kilometrů elektrických kabelů a 7300 metrů trubního vedení. Trať nově lemuje téměř 1 200 metrů protihlukových stěn.

Třetí část modernizace nejdůležitější železniční křižovatky v regionu, jejímž investorem je Správa železniční dopravní cesty a město Plzeň, skončí úplně v dubnu příštího roku. Na jaře je ještě v plánu dokončení nové vozovky do areálu Adelardis a dojde také k úpravám všech přilehlých ploch včetně bývalé Domažlické ulice a chodníků u zastávky Skvrňany.

FOTO: Swietelsky Rail CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT