Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Opilí řidiči o víkendu obsadili silnice! U pěti nehod sehrál roli alkohol

10.03.2014 8:02     10.03.2014 11:56

Krásné jarní počasí odstartovalo motoristickou sezónu o víkendu se vším všudy. Poznat je to i na počtu nehod. Během víkendu se při bouračkách zranilo sedm lidí a jeden člověk zemřel.

P8230429

Jarní počasí o uplynulém víkendu spustilo na silnicích motoristickou sezónu se vším všudy. ve velkém už silnice obsadili motorkáři a také dopravní policisté se o víkendu měli, co otáčet. Celkem museli policisté asistovat u čtrnácti bouraček, nejčastěji přitom byla jako příčina nehod uváděná nepřiměřená rychlost a také alkohol!

Silncie v regionu zažili o víkendu první z opravdu silných jarních zátěží. Provoz zhoustl především v sobotu, kdy se řada lidí vydala na výlety a bylo to znát i na počtu nehod. Jen během soboty se odehrálo deset bouraček, u kterých museli asistovat dopravní policisté a zraněno bylo celkem šest lidí, přitom hned první nehoda sobotního dne byla tragická. U Novákovic na Klatovsku zemřel chodec, kterého srazilo auto kolem jedné hodiny po půlnoci. Podrobnosti čtěte zde.

Komplikovaná nehoda, u které museli zasahovat i hasiči a záchranka, se odehrála také v neděli u Vlčtejna. Tam se při nehodě zranila žena, kterou sanitka převezla na ošetření. Bez zranění naštěstí vyvázly dvě děti, které v autě také cestovaly.

Policejní statistiky navíc mluví dost strašně. Během víkendu se odehrálo celkem pět nehod, u kterých sehrál roli alkohol! Prim přitom opět hrála sobota, kdy se řešily celkem tři nehod, u kterých byla zkouška na alkohol u šoférů pozitivní, v neděli to pak byly dvě nehody. Jedna z nich se odehrála u Přeštic, kde řidič sjel autem do příkopu. "Dopravní policisté po příjezdu na místo havárie u řidiče provedli dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu v dechu s pozitivním výsledkem 2,09 promile. Hlídka následně převezla 47letého muže k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve, kterému se podrobil. Muž je prozatím podezřelý ze spáchání přestupku proti bezpečnosti v silničním provozu," doplnil k jedné z nehod mluvčí policie Jan Koželuh.

Jinak byla suverénně nejčastější příčinou nehod nepřiměřená rychlost.

Policisté v souvislosti s takovou bilancí stále připomínají, že kontroly v regionu budou sílit. Krom motorkářů, kterým začala sezóna, se chtějí policisté zaměřit právě na alkohol.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství