Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Budova základní školy v Masarykově ulici v Plzni projde kompletní rekonstrukcí

25.04.2023 19:10

Historická budova základní školy v Plzni na Doubravce se dočká během následujících dvou let kompletní rekonstrukce a počítáno je také s přístavbou.

nový úřad Doubravka_UMO4 (3)

Objekt je od roku 2017 prázdný, naposledy prostory využívala plzeňská konzervatoř. „Zásadní je přestěhování UMO 4 z nevyhovující budovy v Mohylově ulici a z nájemních prostor. Doubravka získá reprezentativní zázemí pro konání svateb a dalších společenských a kulturních akcí. Do prostor úřadu bude možné rozšířit činnost Doubraveckého klubu," řekl starosta MO Plzeň 4 Tomáš Soukup.

S rekonstrukcí budovy by se mělo začít symbolicky už v příštím roce, kdy si Doubravka připomíná 100. výročí připojení k Plzni. Stěhování úřadu by mělo proběhnout pravděpodobně na jaře roku 2026.

V plánu je také přístavba, která vnikne místo bývalých šaten pro děti. Dále se počítá i s obnovou přilehlého parku, v němž vznikne také místo pro oddávání. V neposlední řadě je počítáno s několika parkovacími místy.

Celkový rozpočet na rekonstrukci budovy bývalé základní školy se pohybuje kolem 170 milionů korun. Městský obvod Plzeň 4 se bude na této investici částečně podílet. Zdejší zastupitelé minulý týden schválili převod prvních 10 milionů korun z rozpočtu městu Plzeň na první etapu rekonstrukce.

Foto UMO 4

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT