Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Chorizo z Francie bylo o maso dost ošizené! FOTKY

01.09.2016 10:58

Státní zemědělská a potravinářská inspekce přitvrdila v kontrolách potravin v obchodech. Stále častěji se ukazuje, že výrobci šidí na obsahu. Přinášíme podrobnosti!

1
12

Kontroly potravin v obchodech probíhají prakticky nepřetržitě a SZPI v tom ani nepoleví. I další kontroly opět ukázaly, že výrobci se šizení zkrátka nebojí. Nejčastěji jde o masné nebo mléčné výrobky.

"Státní zemědělská a potravinářská inspekce při pokračujících intenzívních kontrolách maloobchodní sítě nadále zjišťuje významné množství nevyhovujících masných a mléčných výrobků z dovozu. Jde o potraviny falšované, kde informace na obalu uvádí spotřebitele v omyl. Oproti informaci na obalu u těchto potravin chybí desítky procent obsahu masa nebo tzv. mléčný tuk (snížený podíl mléčného tuku na pevné části mléčného výrobku). V obou případech se jedná o nedostatek zásadně měnící vlastnosti potraviny," uvedl mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

Aktuálně inspektoři nedostatky odhalili u výrobku PIKOK CHORIZO CLASSIC z Francie, který nabízel řetězec Lidl. "Výrobce na obalu uvedl: 100g klobásy bylo vyrobeno ze 120 g masa, laboratorní rozbor ale potvrdil obsah masa pouze v hodnotě 97,40%. Údaj na obalu tak uváděl spotřebitele v omyl. Společnosti Lidl Česká republika v.o.s. inspekce uložila opatření k okamžitému stažení nevyhovující šarže dané potraviny z trhu," informuje inspekce.

Podle SZPI budou obdobné kontroly pokračovat právě vzhledem k opakujícím se špatným výsledkům.

FOTO: SZPI

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT