Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Dálnici u Ejpovic zalila nafta! Kamionu se protrhla nádrž o svodidla - FOTKY

05.10.2016 9:40

Pohotovost pro hasiče, ale také pro zástupce odboru životního prostředí spustila havárie na dálnici D5 u Ejpovic. Kamionu se o svodidla protrhla nádrž. Nafta zalila nejen dálnici, ale vodoteč u mostu.

1
1234

K havárii došlo na sjezdu dálnice u Ejpovic. Na místo museli vyjet hasiči z Rokycan i s nornou stěnou. Na místo dorazili také zástupci odboru životního prostředí, kteří museli zadokumentovat celou událost. 

"Řidič při sjíždění z D5 ve směru na Plzeň roztrhl nádrž o svodidla, nafta se vylila na silnici a část stekla do vodoteče pod mostem. Hasiči přečerpali obsah poškozené nádrže do náhradních barelů, vozovku i hladinu zasypali sorbentem a na vodoteč nainstalovali ze sorpčních hadů nornou stěnu, aby se nafta nedostala do Ejpovického potoka a dále do vodní nádrže Ejpovice," popsala zásah mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Ani tím ale práce pro hasiče nekončí. Vzhledem k tomu, že jednalo o větší množství nafty, čekají je výjezdy na místo události i dál. "Hasiči budou jezdit místo události kontrolovat a měnit sorpční materiál po několik následujících dnů," dodává mluvčí krajských hasičů.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT