Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

01.06.2024 18:21

Plzeňská muzejní noc nalákala davy lidí - FOTKY

Již 20. ročník Plzeňské muzejní noci nabídl v pátek 31. května veřejnosti nahlédnout nejen do muzeí netradičním způsobem. Připraven byl bohatý program. Podívejte se na FOTKY.

Do škol se vrátí další děti, povinnost respirátorů je stále na stole

22.01.2021 9:27

Vláda prodloužila nouzový stav až do 14. února, bude tak trvat minimálně 132 dnů. Spolu s nouzovým stavem prodloužila i platnost aktuálních opatření proti covidu-19 a povolila činnost jeslí.

urad vlady blatny

Opět v zemi stoupá reprodukční číslo, ve čtvrtek přibylo 7435 potvrzených případů koronaviru. V Plzeňském kraji jich bylo 448.

Spolu s prodloužením nouzového stavu došlo i k prodloužení všech aktuálně nařízených opatření. Stále se tak nacházíme v nejvyšším stupni PES.

Vláda ovšem pár změn udělala.

  • Závěrečné ročníky ZŠ a SŠ budou moct chodit do škol i při současném 5. stupni opatření. Upraví se také provoz malotřídek.
  • Příští týden se bude jednat o návratu dětí navštěvujících první stupeň ZŠ. Rozhodne se podle aktuální epidemiologické situace.
  • Řešit se bude také zprovoznění vleků. Ministr zdravotnictví Jan Blatný má strach s větší mobility občanů.
  • Vláda také čeká, jak se zachovají ostatní okolní země (Německo, Rakousko) se zavedením povinných respirátorů třídy FFP2 v hromadné dopravě a obchodech. Lidé už mají strach, že toto nařízení vejde v platnost, proto v lékárnách i na internetu respirátory vykupují ve velkém. Prodejci ovšem často už jejich cenu navýšili. Ministr Blatný chce, aby případné stejné opatření v Česé republice neznamenalo pro občany finanční zátěž.

Foto: fcb Úřad vlády ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství