Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Kontroly v kempech na Hracholuskách jedou o prázdninách naplno

10.08.2017 15:41

Letní kempy a tábořiště jsou o prázdninách hodně oblíbené. Stejně je tomu i v Plzeňském kraji například na Hracholuskách. Na kempy se o prázdninách zaměřují i pracovníci kontrolních orgánů. 

keramika2

Dohled nad dodržováním zákonů a směrnic, které jsou povinni provozovatelé kempů dodržovat, jede v letních měsících naplno. Tento týden například pracovníci Okresního živnostenského úřadu v Nýřanech provádějí kontroly kempů a tábořišť na Hracholuské přehradě. 

Jak taková kontrola probíhá? Zeptali  jsme se Zdeňka Beneše, zástupce společnosti provozujícího Kemp Keramika na Hracholuskách.

"Kontroly jsou při podnikání běžné a tento rok jsme jich měli již několik od různých státních institucí, ale to je v podnikání normální. Tento týden nás však zaujalo to, že v jeden den nás zkontroloval živnostenský úřad hned dvakrát," říká Zdeněk Beneš a dodává: "Jednou to byla pracovnice Okresního živnostenského úřadu a poté pracovníci Krajského živnostenského úřadu. Obě kontroly byly vedeny důsledně, zcela profesionálně, ale z lidského pohledu velice slušně. Když bylo potřeba například vyhovět potřebám hosta, na chvilku pracovníci kontrolu přerušili a po vyřízení požadavku hosta, jsme opět pokračovali v kontrole dokladů."

Co se kontroluje? "Kontrolují se veškeré doklady, oprávnění k provozování podnikatelské činnosti ve všech oborech, evidence hostů, cenové kalkulace, ale i informace o cenách zveřejňované na internetu nebo webových stránkách," říká Beneš.

To, že v jeden den byla provedena kontrola dvakrát, nebyla náhoda. Vedoucí Krajského živnostenského úřadu Václav Kohout totiž dohlíží nad prací svých zaměstnanců a podřízených orgánů. A tak se sám jako člen kontrolní komise takovýchto kontrol v terénu účastní jako běžný kontrolor.

Tímto jednak provede kontrolu kontrolovaného subjektu a zároveň ověří i práci svých podřízených. V případě Kempu Keramika na Hracholuskách neshledal žádné pochybení. 

keramika

 

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT