Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zásah! Policie odhalila v regionu další pěstírnu marihuany

31.03.2016 7:58

Policie má na svém kontě další úspěch v boji s drogovými dealery. Tentokrát odhalili detektivové pěstírnu v rodinném domě. Pěstírna fungovala minimálně půl roku.

71296

Policisté v Plzeňském kraji hlásí po poměrně krátké době další úspěch v odhalování pěstíren. Tentokrát udeřili na Domažlicku, kde objevili pěstírnu v rodinném domku v obci Močerady. Celkem bez povšimnutí tam "zahradník" úřadoval víc jak půl roku. 

Policisté objevili nejen pěstírnu, ale podařilo se jim odhalit i samotného pěstitele. "Policisté zahájili trestní stíhání 32letého muže jako obviněného ze spáchání trestných činů nedovolené pěstování rostlin obsahujících omamnou a psychotropní látku a nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy," potvrdila mluvčí policie Dagmar Brožová.

Podle výsledků vyšetřování muž zahradničil v rodinném domě od září loňskoho roku až do letošního března, kdy spadla klec. "Muž v rodinném domě a jeho přilehlých prostorách v obci Močerady neoprávněně zcela sám bez povolení ministerstva zdravotnictví pěstoval indoor způsobem nejméně 110 rostlin konopí o různé výšce. Dále obviněný vypěstoval konopí, které sklidil, usušil a získal tím marihuanu o celkové hmotnosti nejméně 440 gramů," shrnula policejní mluvčí.

Zahradníkovi v tomto případě hrozí až pět let vězení. Policie už v minulém týdnu potvrdila, že odhalila i pěstírnu na Plzeňsku. Podrobnosti najdete v článku zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství