Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Dobré vědět! Na železničních přejezdech jsou nové reflexní štítky

11.06.2024 13:41

Správa železnic začíná používat nové reflexní štítky. Cílem je zlepšit identifikaci přejezdů a usnadnit tak orientaci řidičům v krizových situacích.

štítky přejezd_0624_Správa železnic
štítky přejezd_0624_Správa železnicštítky přejezd_0624_Správa železnic1

Štítky na železničních přejezdech slouží mimo jiné k rychlé identifikaci místa například v případech, kdy na přejezdu uvízne auto a řidič potřebuje nahlásit místo události na tísňovou linku.

Právě proto číselné označení přejezdu doplní ještě zelená samolepka s piktogramem telefonu a číslem linky 112 (SOS 112). Nové reflexní štítky jsou lépe viditelné.

V rámci pilotního projektu jimi Správa železnic osadí více než dvě desítky křížení ve Středočeském, v Plzeňském a Karlovarském kraji.

Identifikační štítky s číslem přejezdu se vylepují na zadní stranu signalizačních světel nebo výstražných křížů. "Správa železnic se toto značení rozhodla nově lépe zvýraznit. V rámci pilotního projektu se na 26 přejezdech ve třech krajích použijí nové polepy, které jsou lépe viditelné díky reflexnímu povrchu, tedy i během nočních hodin," uvádí mluvčí Správy železnic.

Do konce roku Správa železnic plánuje obnovu polepu na všech železničních přejezdech, vyrobit by se mělo na 22 tisíc reflexních štítků.

Foto Správa železnic

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT