Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Mapa cestovatele se od 1. listopadu opět změní. Jak je to s nákupy v Německu?

30.10.2021 7:16

Slovensko a Chorvatsko se od pondělí zařadí mezi státy s velmi vysokým rizikem nákazy. Dánsko, Island, Lichtenštejnsko a Norsko se na mapě cestovatele zbarví do červena.

Xmas4

Ministerstvo zdravotnictví aktualizovalo seznam zemí podle míry rizika nákazy, který bude účinný od pondělí 1. listopadu. Bulharsko, Chorvatsko, Irsko a Slovensko budou nově v tmavě červené kategorii. Do červené kategorie se přesune Dánsko, Island, Lichtenštejnsko a Norsko. Oranžová kategorie se rozroste o Kypr.

Od 1. srpna 2021 zavedlo Německo pro cestující z ČR, kteří do Německa přijíždějí na více než 24 hodin, povinnost disponovat při vstupu na jeho území potvrzením o bezinfekčnosti, tj. v platnost vstoupila povinnost předložit potvrzení o testu nebo očkování nebo prodělané infekci SARS-CoV-2 při případné kontrole. Registrace není pro cestující z nerizikových zemí (aktuálně ČR) povinná.

Osoby cestující z Německa do Česka či z Česka do Německa na méně než 24 hodin či děti do 12 let však nemusí předkládat žádné potvrzení o bezinfekčnosti. Ti, kteří se tedy chystají na předvánoční nákupy do Německa, mohou vyrazit.

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT