Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

01.06.2024 18:21

Plzeňská muzejní noc nalákala davy lidí - FOTKY

Již 20. ročník Plzeňské muzejní noci nabídl v pátek 31. května veřejnosti nahlédnout nejen do muzeí netradičním způsobem. Připraven byl bohatý program. Podívejte se na FOTKY.

Na šumavském Špičáku napadl čerstvý prašan. Děti se mají na co těšit

03.02.2023 7:49

Na šumavském Špičáku napadlo za poslední dny minimálně 15 cm prašanu a sněhové podmínky opět pomohly otevřít další kompletní sjezdovky či jejich úseky. Děti si jarní prázdniny na Špičáku rozhodně užijí!

Špičák_lanovka_foto SkiBike Špičák

Na sjezdovkách aktuálně leží minimálně 45 centimetrová upravená vrstva sněhu a leckde je ho už i přes 1 metr. „Od pátku 3. února se lyžuje už na celé jedničce Turistické (1805 m) a trojce Slalomové (1405 m). Na dvojce U Zalomeného nám chybí už jen horní úsek s nejstrmější částí, ale ten se dá objet. Na Spodní Šanci pak v sobotu nabídneme už i měřený slalom, který si užívají hlavně děti,“ říká k čerstvým novinkám ředitel areálu Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

Už dříve byl v provozu zhruba 200metrový úsek s vlekem k a od hlavního parkoviště, sjezdovky s vleky pod hotelem Sirotek a dětské hřiště s pohyblivým kobercem před chatou Hanička. Večerní lyžování se koná každou středu, pátek a sobotu od 18,30 hodin na Spodní Šanci.

Pololetní prázdniny jsou tu. Špičák očekává velký zájem lyžařů. „Vzhledem k očekávané vyšší návštěvnosti během pololetních a začínajících jarních prázdnin chceme lidem doporučit, aby třeba zbytečně nestáli fronty u kas na skipasy. Přes e-shop na našem webu je pořídí z domova a o 5 procent levněji,“ radí lyžařům Vladimír Kasík.

Špičák aktuálně:

Dnes: 0.6 °C

Aktuálně na vrcholu: -1.2 °C

Aktuálně v údolí: 0.5 °C

Zítra: -2.5 °C

Pozítří: -3.0 °C

Sníh / nový: 50/30 cm

Sjezdovky / v provozu: 16/13

Vleky / v provozu: 8/5

 

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství