Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Složky IZS zasahují v Božkově. Mladý muž zemřel po střetu s vlakem

19.11.2023 19:03     19.11.2023 20:10

V Plzni Božkově zasahovaly v neděli 19. listopadu večer všechny složky IZS. Mezi plzeňským hlavním nádražím a železniční zastávkou v Koterově byl nalezen mrtvý muž. Nakonec se potvrdilo, že mladíka srazil vlak.

červen 2018 (1369)

„Nález usmrcené osoby v kolejišti. Na místě probíhá zásah složek integrovaného záchranného systému a vyšetřování události,“ uvádí České dráhy.

"Muž r. 1998 utrpěl zranění neslučitelná se životem, lékař ZZS konstatoval exitus," potvrdil úmrtí mluvčí záchranné služby Vítězslav Sladký.

Okolnostmi úmrtí se zabývala policie. "Policisté jsou na místě a zjišťují veškeré okolnosti události," uvedla krátce po nehodě mluvčí policie Eva Červenková.

Policie potvrdila, že mladíka srazil vlak. "Před 18.hodinou došlo na železniční trati Plzeň-České Budějovice, a to konkrétně v části Plzně Božkov ke srážce vlaku s osobou. Dle zatím zjištěných skutečností měl muž (ročník 1998) přecházet společně se svým známým železniční koleje, v místě, které k tomu není určené. Bohužel vlak, který jel ve směru na Plzeň, zachytil přechazejícího může. Na místo ihned vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému. Muž utrpěl zranění neslučitelné se životem. Na místo byl přivolán koroner a u zemřelého byla nařízena soudní pitva. Veškerými okolnostmi případu se zabývají kriminalisté z Městského ředitelství Plzeň," upřesnila policejní mluvčí.

Provoz na trati 191 (Plzeň- Jižní předměstí – Strakonice) byl v úseku Plzeň hlavní nádraží – Plzeň Koterov přerušen.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT