Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

02.06.2024 12:14

Kvúli zaplavení byl v Plzni neprůjezdný Rondel

Hasiči odčerpali vodu, nyní je místo již průjezdné

02.06.2024 11:10

Region zasáhly bouřky!

Výstraha před bouřkami platí v celém Plzeňském kraji až do dnešní 20. hodiny

Plzeňská rozhledna Chlum hledá nového provozovatele

22.02.2023 14:39

Rozhledna Chlum se nachází na okraji Plzně. Odměnou těm, kteří zdolají jejích 121 schodů, je výhled na Šumavu, Čerchov, Přimdu a Plzeň. Městský obvod Plzeň 4 hledá nového provozovatele.

chlum_foto fcb rozhledna chlum1

„Vedení čtvrtého plzeňského obvodu hledá nového provozovatele rychlého občerstvení a organizátora využití prostoru u rozhledny na Chlumu,“ oznámil městský obvod.

Nový provozovatel získá smlouvu na 4 roky. „O vítězi rozhodne kvalitní zpracování podnikatelského záměru, cenová nabídka a také navržený vzhled stánku a přilehlého zázemí. Nájemce získá smlouvu na 4 roky,“ uvádí vedení čtvrtého plzeňského obvodu s tím, že zájemci se mohou hlásit do 13. března.

„Chlum je oblíbeným cílem návštěvníků a v současné době je zpracována studie, která na pozemku vedle rozhledny počítá se stavbou víceúčelové turistické chaty. V budoucnu se tak počítá s tím, že zde bude plně funkční rekreační centrum,“ dodává obvod.

Klub českých turistů, odbor Bolevec Plzeň oznámil po 13 letech provozování rozhledny svůj odchod z Chlumu na sociálních sítích:

„Vážení příznivci a návštěvníci rozhledny Chlum, je na čase oznámit událost, která jednou musela přijít. KČT, odbor Bolevec Plzeň, ukončí provozování rozhledny Chlum v této turistické sezóně k 31.12.2022. NIKDO NÁS Z ROZHLEDNY NEVYHAZUJE. Ukončení provozu je čistě naše vnitřní rozhodnutí," uvedl Václav Svoboda z KČT, odbor Bolevec Plzeň, vedoucí provozu rozhledny Chlum.

„Náš odbor provozuje rozhlednu Chlum téměř 13 let, pod mým vedením prakticky 10 let. Bohužel v současné době mě již pracovní a rodinné důvody nedovolují se plně provozu rozhledny věnovat a náhradníka na převzetí provozu rozhledny se v našem odboru nepodařilo nalézt. Z uvedených důvodů proto provozování rozhledny Chlum k 31.12.2022 ukončíme. Jak se říká, než provoz nějakým způsobem „lepit“ je raději lepší odejít. Tímto děkuji všem návštěvníkům, kteří k nám zavítali, kteří k nám chodili pravidelně a těm, kteří nám s provozem pomáhali a vytrvale nás podporovali. Rozhodnutí o ukončení provozu nebylo jednoduché, ale nešlo bohužel jinak,“ dodal Václav Svoboda.

Foto ilustrační FB rozhledna Chlum

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství