Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Filmové premiéry v týdnu od 12. července

11.07.2012 15:00

V týdnu od čtvrtka 12. července se můžete v plzeňských multikinech těšit na premiéru české komedie Polski film, americké podívané Amazing Spider Man, komedie Až vyjde měsíc, německéh sci-fi komedie Iron Sky a komedie Bez kalhot.

V týdnu od čtvrtka 12. července se můžete v plzeňských multikinech těšit na premiéru české komedie Polski film, americké podívané Amazing Spider Man, komedie Až vyjde měsíc, německéh sci-fi komedie Iron Sky a komedie Bez kalhot.

Polski film

Čtveřice populárních herců – Tomáš Matonoha, Pavel Liška, Josef Polášek a Marek Daniel – se rozhodla natočit své vzpomínky na bezstarostná léta studií na brněnské JAMU. Dnes už legendární kabaret Komediograf, který s úspěchem hrají hlavní protagonisté téměř dvacet let, vznikal právě v uvolněné atmosféře první poloviny devadesátých let minulého století, kdy „komunismus zkrachoval a kapitalismus ještě nezačal a kdy jsme všichni měli dobrou náladu.“ Originální humor ústředí čtveřice umocňuje osobitý nadhled Jana Budaře, který v téže době studoval na JAMU o několik ročníků níž. Kultovní scénky, sametová euforie, totální svoboda, hudba okamžiku, absurdita mládí či laskavost kamarádství, které pomáhá překonat i to nejtěžší zkouškové období, to vše nabídne Polski film, až přijde do kin.

Amazing Spider Man

The Amazing Spider-Man je příběhem Petera Parkera (Garfield), mezi svými vrstevníky nepříliš oblíbeného středoškoláka, kterého v dětství opustili rodiče a jeho výchovy se ujali strýček Ben (Sheen) a tetička May (Field). Jako většina dospívajících se Peter snaží zjistit, kým vlastně je a proč se z něj stal člověk, kterým je. Současně má plnou hlavu starostí se svou první středoškolskou láskou Gwen Stacyovou (Stone) a společně proplouvají úskalími lásky, závazků a tajemství. Když Peter objeví tajemný kufřík, který náležel jeho otci, pustí se do pátrání po důvodech zmizení svých rodičů – které ho zavede přímo do společnosti Oscorp a do laboratoře dr. Curta Connorse (Ifans), bývalého otcova kolegy. Zatímco je Spider-Manovi předurčeno, aby se střetl s Connorsovým alter-egem Lizardem, je Peter nucen učinit zásadní rozhodnutí o způsobu využití svých schopností, která navždy změní jeho život a definují povahu jeho cesty k hrdinství.

Až vyjde měsíc - Moonrise Kingdom

Příběh se odehrává v 60. letech 20. století na romantickém pobřeží Nové Anglie. Samovi a Suzy je dvanáct let. Oba spojuje stejný problém: se svým okolím si nerozumí, ale myslí si, že o světě dospělých vědí vše. Na první pohled se do sebe zamilují. Uzavřou tajnou dohodu a připravují velkolepý plán. Po roce od jejich prvního setkání společně utečou do divočiny. Jejich zmizení obrátí život poklidného městečka vzhůru nohama. Pod vedením místního šerifa (Bruce Willis) zahajují obyvatelé rozsáhlé pátrání po dvojici malých uprchlíků. Kromě rodičů (Bill Murray, Frances McDormand) mladé dívky, se po jejich stopách vydávají i místní skautský vedoucí (Edward Norton) s celým oddílem nadšených skautů, sociální pracovnice (Tilda Swinton) a další výstřední dobrovolníci.

Bez kalhot - Magic Mike

Ve svém filmu režisér Steven Soderbergh otevírá dveře do světa mužských striptérů. Film je inspirován zkušenostmi Channinga Tatuma z dob, kdy pracoval jako striptér a o své herecké kariéře pouze snil. Tatum však ve snímku nehraje sám sebe, ale svého staršího rádce Mika. Jeho postavu ztvárnil Alex Pettyfer. Matthewa McConaugheyho uvidíme v roli Dallase, vysloužilého striptéra a současného majitele klubu, v němž Mike se svým žákem vystupují.

Iron Sky

V posledních chvílích druhé světové války se tajný nacistický program vyhnul destrukci a ukryl se na odvrácené straně Měsíce. Během 70 let přísného utajení Nacisté zkonstruovali gigantickou vesmírnou pevnost s masivní armádou létajících talířů. Když americký astronaut James Washington přistane se svým lunárním modulem příliš blízko tajné nacistické základně, měsíční Führer se rozhodne, že zářivý moment ovládnutí Země nastal… i když o něco dříve, než bylo plánováno. Washington prohlašuje, že jeho mise je jen propagační kampaní Prezidentky Spojených států, ale co jiného by člověk mohl být, když ne zvědem pro bezprostřední útok pozemskými silami? Čtvrtá říše musí reagovat!


SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT