Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

01.06.2024 18:21

Plzeňská muzejní noc nalákala davy lidí - FOTKY

Již 20. ročník Plzeňské muzejní noci nabídl v pátek 31. května veřejnosti nahlédnout nejen do muzeí netradičním způsobem. Připraven byl bohatý program. Podívejte se na FOTKY.

Není husa jako husa, poznáte tuhle husu?

01.03.2012 7:19

Tentokrát jde sice o hádanku s DES OP Záchrannou stanicí živočichů, ale ani sám Karel Makoň přesně netuší, o jakou husu se jedná. Poznáte vy husu na fotografiích Bohumila Máška?

Husa ....... (1)
Husa ....... (1)Husa ....... (2)Husa .......

A je tady další fotohádanka. Ale tetokrát ani sám Karel Makoň z DES OP Záchranné stanice živočichů neví, o jakou husu se přesně na fotografiích jedná. Poznáte ji vy?

"Původně, když jsem zaznamenal pohyb této husy na zimovišti vodního ptactva v Plzni - Doubravce na ř. Berounce, tak jsem ji po srovnávání fotografií s literaturou určil jako husu krátkozobou. To se však časem ukázalo jako určení chybné, a tak teď musím své tvrzení prohlásit za nesprávné a přiznat, že opravdu nevím, o jaký druh husy se ve skutečnosti jedná," říká s úsměvem Karel Makoň.

Jde o fotografii pořízenou čerstvě, ve středu 29. února. Pokud si myslíte, že víte, o jakou husu se jedná, pište na email makon@desop.cz

Zájemci mohou také sledovat krmítko v záchranné stanici on-line, a to díky webkameře, stačí kliknout na www.desop.cz.
foto: Bohumil Mášek

Odpověď na středeční hádanku: luňák červený, správně odpovědělo 99% soutěžících.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství