Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Chodské slavnosti připomenou 100 let od vzniku republiky

28.07.2018 7:56

Organizátoři odtajňují program už 64. Chodských slavností. Na pěti scénách se představí více než šest stovek účinkujících.

Nejvíce lidí v chodských krojích můžete vidět při Chodských slavnostech a Vavřinecké pouti, které se konají každoročně v srpnu v Domažlicích

Od pátku 10. srpna do neděle 12. srpna Domažlice ožijí Chodskými slavnostmi a Vavřineckou poutí. Do města zamíří tisíce návštěvníků, kteří si nenechají ujít jednu z největších a nejstarších národopisných slavností u nás.

"V letošním roce si připomínáme 100 let od vzniku samostatného státu, toto jubileum provází v Domažlicích celoroční kulturní program a jeho vrcholem budou říjnové oslavy. Ani letošní ročník Chodských slavností však tento významný mezník našich dějin neopomene – program jsme koncipovali tak, abychom si připomenuli naši státnost a historii a uvědomili si hodnoty, za něž naši předci dlouhá staletí bojovali,"uvádí za pořadatele Kamil Jindřich, ředitel Městského kulturního střediska v Domažlicích.

Program odstartuje v pátek 10. srpna, kdy po slavnostním zahájení vystoupí na náměstí kapely Poitín, Tabasker, Caribe a Navostro. V sobotu nebude na pódiu u brány na náměstí chybět například hodinový živý přenos Českého rozhlasu Plzeň a vyvrcholením tam bude ve 23 hodin Dudácké štandrle Národopisného souboru Postřekov - letos s názvem Teče voda vod Čerchova.

Letní kino zase v neděli nabídne pořad naplněný veselými písničkami a povídáním, který navíc připomene i již zmíněné 100 leté výročí vzniku Československa. K pouti samozřejmě patří i mše svatá na Vavřinečku. Tradičně budou připraveny také  pouťové atrakce, Staročeský jarmark a řada dalších akcí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT