Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Za SIPO si od října zaplatíme

23.09.2011 8:11

Česká pošta se rozhodla od října vybírat za platbu SIPO resp za její roznášení 5 korun. Lze se poplatku vyhnout nebo musíme každý z nás zaplatit ´pětikačku´ ?

penize foto QAP

Dosud byl roznos nebo-li donáška rozpisu SIPO od České pošty zdarma. Nyní se společnost ropzhodla, že nic není zadarmo a od října si za službu zaplatíme 5 korun.

Sdružené inkaso plateb obyvatelstva pošta roznášet musí a jeho donášku odmítnout nelze. A jeliož podle ČP náklady na roznášku SIPA rostou, stejně jako ostatní banky si pošta nechá za službu platit.

Vyhnout se platbě za SIPO můžete tak, že platit za jednotlivé položky na SIPU budete přímo firmám či společnostem a samotný rozpis si necháte posílat emailem. O toto lze zažádat na každé poště. Vyplníte formulář pro změnu a rozpis budete zdarma dostávat emailem.

Pokud platíte SIPO inkasem, nezapomeňte změnit částku nebo limit navýšit. "Prosíme, nezapomeňte u své banky zkontrolovat nastavení výše Vašeho inkasního limitu tak, abyste předešli zbytečným komplikacím spojených s úhradou Vašich plateb," uvádí se ve zprávě o zdražení SIPO na stránkách ČP. Pokud máte nastaven jen jistý limit a překročíte jej právě třeba o zdražení tedy 5 korun, snadno se stanete dlužníkem, protže banka platbu neprovede.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT