Auto CB ŠKODA nový SUPERB

AKTUÁLNĚ: Pachatel vraždy na Rokycansku byl dopaden! Svou oběť ubodal

24.05.2023 15:28

59letá žena byla nalezena v pondělí 22. května v jedné z menších obcí na Rokycansku bez známek života. Na těle mrtvé osoby byly zjištěny známky cizího zavinění, a proto si případ převzali krajští kriminalisté. Po 48 hodinách policie oznámila, že vraha dopadla. 

vražda Roakycansko_0523_PČR (1)

Tragickou událost ohlásili policii známí zavražděné ženy. “V pondělí 22. května jsme před třináctou hodinou obdrželi na tísňovou linku 158 oznámení, že v obci Radnice, v jednom rodinném domě, byla nalezena mrtvá žena. Známí ženy nahlásili, že se jedná o podezřelé úmrtí. Vyjeli jsme na místo, zjistili jsme, že šlo o násilný trestný čin. Na případ jsme nasadili desítky policistů a začali pátrat po pachateli a vražedné zbrani,” řekl náměstek ředitele krajského ředitelství pro SKPV Michal Krejbich.

Zranění, která 59letá žena utrpěla, byla fatální. “Při pitvě bylo zjištěno, že měla žena 9 bodných ran v horní části hrudníku. Povedlo se nám nalézt nůž, který je s největší pravděpodobností vražedný nástroj. Nůž, který byl vhozen do rybníka, nalezli potápěči zásahové jednotky. Nyní budeme vyhodnocovat genetické stopy, které by měly potvrdit, že se jedná skutečně o vražednou zbraň,” sdělil vedoucí Odboru obecné kriminality služby kriminální policie a vyšetřování Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje Ladislav Sluka. “Skládáme si momentálně obrázek celého činu, čekáme na analýzy. Vražednou zbraň si muž donesl s sebou,” dodal.

Postupem vyšetřování bylo zjištěno, že vrahem je blízká osoba. Policie v nočních hodinách z pondělí na úterý zadržela 65letého muže, který se k činu přiznal. “Z šetření vyplynulo, že šlo o partnerské vztahy. Oběť i pachatel se znali, zřejmě došlo k nějakému osobnímu konfliktu. Nešlo však o osobu, která s obětí v domě bydlela,” upřesnil Michal Krejbich.

“Díky naší práci a spolupráci s veřejností se nám podařilo během několika hodin zadržet podezřelou osobu. Dnes jsme 65letého muže obvinili z trestného činu vraždy, v současné době jsme předali spisový materiál státnímu zástupci,” dodal náměstek ředitele krajského ředitelství pro SKPV.

Foto PČR
SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství