Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

02.06.2024 12:14

Kvúli zaplavení byl v Plzni neprůjezdný Rondel

Hasiči odčerpali vodu, nyní je místo již průjezdné

02.06.2024 11:10

Region zasáhly bouřky!

Výstraha před bouřkami platí v celém Plzeňském kraji až do dnešní 20. hodiny

Mokré silnice se staly pastí pro řidiče! U Losiné byla obří laguna

22.07.2014 8:06     22.07.2014 9:55

Série nehod, zatopené komunikace. Tak to po nočních deštích vypadalo během rána a dopoledne v regionu. Řidiči by měli být i nadále maximálně opatrní!

plzenHradišteUhlava_2_června (1)

Noční deště a jejich následky daly pořádně zabrat řidičům v regionu. Od brzkých ranních hodin se řešila celá série nehod a na některých místech voda z polí zatopila silnice. Problémy mohou dělat i podemleté krajnice vozovek. Například u Blížejova se s nákladním autem jedna utrhla.

Průtrže mračen a noční lijáky pořádně potrápily řidiče v regionu. Od rána vyjížděli policisté k řadě dopravních nehod. Hned v brzkých hodinách uzavřela dopravní nehoda silnici U Velkého rybníka v Plzni, kde došlo ke střetu dvou osobních aut a řidiče tak v hned po ránu čekaly pořádné problémy. V Plzni se následně srazila dvě auta na nájezdu na Most Milénia v ulici Železniční a také na Domažlické.

Bouralo se ale také na hlavním tahu I/20 ve Chválenicích, na dálnici D5 na 116. kilometru nabouralo osobní auto do svodidel a nehoda se řešila mimo jiné u Chotíkova, kde se srazilo osobní a nákladní auto. Problémy nastaly také na Domažlicku, kde se mezi Blížejovem a obcí Lazce utrhla krajnice silnice pod nákladním autem. Naštěstí všechny nehody se obešly bez zranění.

Voda zatopila silnici u Losiné i přivadeč od Klatov...

Doslova vodní laguna dělala velké problémy už od rána na hlavním tahu u Losiné a voda zatopila i přivaděč od Klatv u Plzně. "Problémy jsou například zaznamenány na komunikaci mezi Plzní a Losinou, která je průjezdná s opatrností. Větší potíže očekávejte na silnici č. I/27 (přivaděč) mezi Plzní a Přešticemi. Zde se na hranici okresů Plzeň - město a Plzeň - jih vylilo na vozovku větší množství vody. Z tohoto důvodu byla v místě přechodně snížena rychlost. Zasahují zde i hasiči. Proto dbejte zvýšené opatrnost a respektujte nejen přechodné dopravní značení, ale i pokyny policistů či hasičského záchranného sboru," doplnila mluvčí policie Hana Štefflová. 

Řidiči by měli být i nadále maximálně opatrní. "Pozor nejen na nebezpečný aquaplaning. Tedy situaci, kdy Vaše vozidlo vjede ve vysoké rychlosti do vody a stane se neovladatelným. V tomto okamžiku se totiž kola  přestanou dotýkat vozovky, protože pneumatiky nestačí vytlačit vodu mezi nimi a vozovkou, a začnou se rychle protáčet. Auto v tomto momentě vlastně plave. Je marné točit volantem jakýmkoli směrem či šlápnout na brzdu nebo plynový pedál. Zbývá pouze držet volant v přímém směru, sundat nohu z plynu a sešlápnout pedál spojky. Poté počkat, až auto zpomalí a dosedne zpátky na zem. To se projeví ránou do volantu," doplnila policejní mluvčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství