Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

01.06.2024 18:21

Plzeňská muzejní noc nalákala davy lidí - FOTKY

Již 20. ročník Plzeňské muzejní noci nabídl v pátek 31. května veřejnosti nahlédnout nejen do muzeí netradičním způsobem. Připraven byl bohatý program. Podívejte se na FOTKY.

Plzeňskou zoo poprvé navštívil nový biskup. Stal se patronem holuba - FOTKY

02.09.2016 8:01

Nový plzeňský biskup Tomáš Holub poprvé navštívil zoologickou zahradu a hned se stal patronem. Věrný svému jménu se stalm patronem holuba, konkrétně holuba krvavého.

IMG_1288
IMG_1282IMG_1284IMG_1286IMG_1288IMG_1293IMG_1296IMG_1297IMG_1299

Plzeňská diecéze má od konce března nového biskupa. Stal se jím 49letý Tomáš Holub, který jedenáct let působil jako armádní kaplan. Své role se ujal velmi pečlivě a jeho obliba stoupá. Ve čtvrtek poprvé dorazil na návštěvu do plzeňské zoo a hned se stal patronem.

"Prvního září je papežem Františkem vyhlášen jako Den motliteb za ohroženou přírodu. Chtěl jsem myšlenku toho, že máme zodpovědnost za přírodu, protože jsme její součástí, podpořit tak, aby to bylo trochu zajímavé i pro lidi okolo, aby to bylo s lehkostí. Neměla by to být nějaká zbožná modlitba, která nikoho nebude zajímat, tak proto se Holub stane patronem holuba," řekl s úsměvem na vysvětlenou biskup.

"Papež František říká, že k obrovské plejádě toho, co dnes se říká, že bychom měli dělat, patří také milosrdenství k domovu. A to znamená, že jsme součástí, kde jsme skromní a zároveň o to pečujeme. Tímto gestem bych se k tomu chtěl přihlásit, že tady chci být doma, chci o domov pečovat a chci být skromný. Ten holub je toho právě symbolem," dodal Tomáš Holub.

Krom oficiální části, kdy převzal biskup dekret o patronství, nechyběla ani prohlídka zoo. Jako bývalého armádního kaplana v hodnosti plukovníka ho velmi nadchla přítomnost tanku Sherman, který je v horní části zoologické zahrady.

Tomáš Holub se stal plzeňským biskupem 30. března letošního roku. Diecézi převzal od Františka Radkovského, který v jejím čele stál od samotného zrodu.

FOTO: QAP.CZ

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství