Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Špičák zahajuje sezónu! Na lyžaře čekají slevy a nová půčovna

13.12.2022 10:16

Lyžaři a snowboardisté se opět vrátí na sjezdovky největšího lyžařského střediska Plzeňského kraje – Ski&Bike Špičák. Kdy? A co nového na milovníky zimních radovánek čeká?

Špičák_nová sezóna_ilustračky22_Ski&Bike Špičák (1)
Špičák_nová sezóna_ilustračky22_Ski&Bike Špičák (1)Špičák_nová sezóna_ilustračky22_Ski&Bike Špičák (3)Špičák_nová sezóna_ilustračky22_Ski&Bike Špičák (2)

Železnorudský areál využil přírodní sněhovou pokrývku a také chladné dny k technickému zasněžování, takže v pátek 16. prosince odstartuje novou lyžařskou sezonu 2022/23. „S jistotou budeme mít na pátek 16. prosince připravenu cca 1,5 kilometru dlouhou sjezdovku v kombinaci horního úseku jedničky Turistické s dojezdem po dvojce U zalomeného. Další tratě budeme otvírat postupně, jak nám to sněhové podmínky a technické zasněžování umožní,“ říká ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

Areál má pro zájemce jedno příjemné překvapení. V prvních dnech na lyžaře čekají výrazné slevy. „Až do odvolání snížíme v úvodu sezony ceny skipasů zakoupených přes náš e-shop o 25 %, v kamenné pokladně pak o 20 %,“ prozradil Vladimír Kasík.

Celodenní skipas pro dospělého tedy vyjde v e-shopu na 668 korun/v kase na 712 korun (oproti ceníkovým 890 korunám). Děti (7-14 let) na 480/512 korun (oproti 640 korunám) a mládež (15-18 let) na 593/632 oproti 790 korunám. Stejné slevy se vztahují i na celodenní rodinnou jízdenku (dle běžného ceníku stojí 2155 korun pro rodiče a neomezený počet vlastních dětí).

„Samozřejmě chceme lidi přilákat hned na úvod ve větším počtu a slevy taky reflektují dosavadní nabídku sjezdovek,“ dodává k tomu Kasík. Hned od tohoto pátku ale bude otevřena nová půjčovna lyží a dalšího vybavení v prostorách dokončované víceúčelové budovy, kde má též nové prostory i lyžařské škola nebo skiservis. Také již v pátek se otevřou obvyklá místa pro občerstvení, protože restaurace s 250 místy začne sloužit až v létě 2023.

Parkování pro veřejnost zdarma je jako tradičně zajištěno na hlavním areálovém parkovišti (200 míst) s přibližovacím vlekem a na městských Kaskádách (cca 500 míst). Jezdit po celém železnorudském údolí bude také již zdejší městský skibus, na nějž Ski&Bike Špičák finančně přispívá nejvyšší částkou.

Foto Ski&Bike Špičák

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT