Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Nebojte se jet do Řecka, říkají cestovní kanceláře

28.05.2010 15:29

Máte strach vyrazit  na letošní dovolenou do Řecka? Obáváte se, jak se tam bude situace vyvíjet? QAP pro vás zjišťoval více u plzeňských cestovek a Asociace cestovních kanceláří ČR.

Určitě už přemýšlíte o letošní dovolené nebo už máte dokonce vybráno. Ale vaše vybraná destinace je v Řecku a toho se bojíte. QAP se vydal do cestovních kanceláří, aby zjistil, zda je strach oprávněný a jestli zájem o řecké destinace poklesl.

"Já jsem určitě pokles zaznamenala, ale myslím si, že se na tom podepsala hlavně ekonomická krize. Ale určitě se Řecka bojí," řekla QAPu majitelka cestovní agentury v Plzni Jana Faměrová. "Bát se ale nemusí, cestovní kanceláře posílají pravidelně aktuální informace z destinací a situaci monitorují," dodala ještě Faměrová. "První klienti mi odlétají příští týden, pak budu mít info čerstvé," upřesnila s úsměvem.

"Situace na ostrovech je stabilní a není třeba se ničeho obávat. Řekové se snaží poskytovat svoje služby na sto procent a jsou schopni toto zvládnout. Není třeba proto šířit jakékoli negativní informace," řekl QAPu člen představenstva Asociace cestovních kanceláří Milan Kittner. "Co se týče cen, zájezdy do Řecka by se letos zdražovat neměly. A to i přes to, že v Řecku se například zvedne spotřební daň. Ceny jsou nasmlouvané rok dopředu," upřesnil ještě Kittner. "Zda chtějí nabízet nějaké slevy nebo třeba rušit letištní poplatky v tuto chvíli nemáme potvrzeno. Naopak já si myslím, že jakákoli sleva by mohla působit opačně. Tedy navodit u klientů pocit, že něco není v pořádku a zájezd je podezřelý," dodal ještě k cenám zájezdů Kittner. "Naše kancelář nezaznamenala letos úbytek klientů letících do Řecka, mnoho zájezdů již máme prodáno a problémy s prodejem jsme neměli," osvětlil situaci své cestovní kanceláře Kittner.

Dalo by se říci, že tedy jet do Řecka se určitě dá, bát se podle odborníků nemusíme. Ale sezona teprve začíná, čas ukáže, zda klienti byli spokojeni.

"My se do Řecka vracíme pravidelně skoro každý rok, loni jsme byli na Santorini. Rozhodně nás nějaká jejich krize neodradí," řekla QAPu návštěvnice jedné z cestovek Kristina. Ani další se neobávají. "Já to nijak nesleduju, prostě chci jet do Řecka tak pojedu. Spoléhám na to, že kamarádka z cestovkymi zájezd prověří," řekla QAPu klientka Eva.

Takže vzhůru za hranice všedních dnů. Pokud byste měli nějaký špatný zážitek z dovolené v Řecku a myslíte si, že by to měli vědět i ostatní potenciální návštěvníci ostrovů, napiště nám. Hezkou dovolenou bez komplikací vám přeje QAP.CZ!

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT