Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Přidejte se také k úklidové akci v okolí řeky Berounky v Plzni

09.04.2013 7:51

Pokud máte rádi přírodu a chcete udělat něco prospěšného pro své okolí, tak neváhejte a přidejte se k úklidové akci, která bude zakončena příjemným opékáním špekáčků.

Radbuza_plzen_ilustrace_QAP (1)

Některé oblasti v Plzni jsou v poslední době čím dál více zamořené odpadky a lidé, kterým není životní prostředí lhostejné, se rozhodli, že se vydají na úklidovou akci. V sobotu 13. dubna se dobrovolníci sejdou v 9:30 hodin na lávce pro pěší přes řeku Berounku, kousek od kostela sv. Jiří na Doubravce.

K úklidové akci řeky Berounky v Plzni se může přidat každý, kdo se chce aktivně zapojit k záchraně a obnově plzeňské krajiny. Poslední dobou zde totiž vyvstává podezření, že kvůli odpadkům umírají mladí buřňáci.

„Cílem akce je projít proti proudu levý břeh řeky Berounky od lávky pro pěší přes Berounku až k mostu na Jateční tř. u ČOV a vysbírat vše, co do naší přírody nepatří. Podle aktuální účasti můžeme akci rozšířit i na břeh pravý, přičemž pytle a svoz odpadu zajistí náš spolek (DES OP),“ uvádí Karel Makoň ze Záchranné stanice živočichů Plzeň.

Na sebe si vemte vhodné oblečení a nezapomeňte ani na pracovní rukavice. Na konci úklidu se předpokládá opékání špekáčků, tak si sebou můžete přibalit i nějakou dobrotu na oheň.

Další úklidová akce se uskuteční o týden později, v sobotu 20. dubna od 9 hodin. Účastníci úklidu se tentokrát zaměří na břehy řeky Radbuzy a sraz je u Nové Akropolis v Purkyňově ulici. Tato ekologická akce probíhá v rámci mezinárodní kampaně „Ukliďme si svět“.

„Účastníci obdrží věci potřebné k úklidu, po skončení akce následuje posezení u ohně, opékání špekáčků a zpívání s kytarou,“ doplňuje Milan Šuplík.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství