QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hokejisté Plzně prohráli na ledě Třince

26.01.2024 19:30

V pátek 26. ledna se odehrálo v Třinci 40. kolo hokejové extraligy. Plzeňští hokejisté Ocelářům podlehli.

 

HC Škoda Plzeň_hokej_fanoušci_ilustrační_2023_2024 (16)

Hned v úvodu utkání mezi týmy HC Oceláři Třinec a HC Škoda Plzeň hráli Západočeši přesilovku, kterou však nevyužili. Plzeň mohla otevřít skóre i po akci Adriána Holešinského, puk mu však zablokoval jeden z obránců domácích. Po vyloučení Rekonena za držení si ke konci první třetiny zahráli přesilovku i Oceláři, ti ji naopak využili naplno. Helewka přesně sklepnul přihrávku od Kundrátka za záda plzeňského brankáře Hlavaje a poslal tak Třinec do vedení 1:0.

Do velké šance se v druhé třetině dostal Rekonen, který z blízka dorážel puk od Poura, domácí brankář však pohotově zakročil. I druhý gól dnešního utkání si připsali Oceláři a opět ke konci třetiny. Vladimír Dravecký se ocitl před plzeňským brankářem úplně sám a bez problému zakončil. Třinec tedy vedl 2:0.

Třetí třetina získala na tempu. Zajímavá situace se odehrála v brankovišti hostů. Helewka se natlačil před plzeňského brankáře a vystřelil. Obránce Plzně Kvasnička však v ten samý okamžik padal a posunul branku. Zatímco se domácí radovali z třetího gólu, rozhodčí šli celou situaci posoudit. Po dlouhém zkoumání ho však neuznali, puk dle sudího nepřešel zcela za úroveň brankové čáry. 

Třetí gól Třince přišel o šest minut později, tentokrát se o něj postaral Martin Růžička. Plzeň dohrála utkání v oslabení, skóre se již nezměnilo.

Třinec nakonec porazil Plzeň 3:0.

Branky a nahrávky: 19. Helewka (Kundrátek, Cienciala), 37. Dravecký (Čacho), 49. M. Růžička (Voženílek, Nestrašil)

HC Oceláři Třinec

Mazanec (Kacetl) – Marinčin, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Polášek, J. Jeřábek – M. Růžička (A), Nestrašil, Voženílek – Helewka, Vrána (C), Cienciala – Hrehorčák, Holinka, M. Roman – Sikora, Čacho, Dravecký (A).

HC Škoda Plzeň

Hlavaj (Pavlát) – Zámorský, Malák, Piskáček (A), Skok, Kvasnička, Houdek – Pour, Lev (A), Schleiss (C) – Rekonen, Mertl, Holešinský – Matýs, Indrák, Söderlund – Straka, Jansa, Hrabík.

 

Foto ilustrační Hynek Sladký

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT