Plzeň na Liberec nestačila. O jediný gól Škodovky se postaral Jansa

23.01.2024 20:40

V úterý 23. ledna vyrazili plzeňští hokejisté do Liberce. Odehrálo se zde 39. kolo hokejové extraligy.

LIB_PLZ_0124_HC Škoda Plzeň

V první třetině utkání Bílých Tygrů s plzeňskou Škodovkou nepadl ani jeden gól. Nejblíže k němu měli domácí, kdy Pérez nastřelil pár minut před koncem brankovou konstrukci Pavláta.

V úvodu druhé třetiny si oba celky vyměnily po přesilové hře, avšak ani jedna gól nepřinesla. Tentokrát měli největší šanci plzeňští hokejisté, kteří se v závěru třetiny dostali k několika dorážkám, libereckého brankáře však neprostřelili.

První gól si připsal v 45. minutě domácí Tomáš Filippi, který puk umístil přesně do horního růžku branky. Odpověď Plzně přišla o čtyři minuty později. Za záda libereckého brankáře se trefil Filip Jansa. Stav byl 1:1. Rozhodující gól padl v 59. minutě, Oscar Flynn uklidil puk za záda Dominika Pavláta a poslal Liberec do vedení 2:1.

Poslední minutu zkusila Plzeň hru bez brankáře, srovnávací gól však Západočeši nedali. Liberec tak zvítězil nad Plzní 2:1. 

I v dalším kole se Západočeši představí mimo své prérie, poslední čtvrtinu základní části Tipsport extraligy odstartují v Třinci, a to v pátek 26. ledna.

Branky a nahrávky: 45. Filippi (Faško-Rudáš, Bulíř), 59. Flynn (Hawryluk) – 49. Jansa (Zámorský, Straka).

Bílí Tygři Liberec

D. Král (Hrenák) – Melancon, McCoshen, Ivan, Budík, Derner, Knot, Aubrecht – Rychlovský, Filippi (A), Faško-Rudáš – Flynn, A. Najman, Hawryluk – Birner (C), Bulíř (A), Klíma – Vlach, Šír, Pérez

HC Škoda Plzeň

Pavlát (Hlavaj) – Malák, Zámorský, Houdek, Piskáček (A), Skok, Kvasnička – Schleiss (C), Lev (A), Šiler – Holešinský, Benák, Rekonen – Söderlund, Indrák, Pour – Hrabík, Jansa, Straka

 

Foto ilustrační HC Škoda Plzeň

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT