Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

01.06.2024 18:21

Plzeňská muzejní noc nalákala davy lidí - FOTKY

Již 20. ročník Plzeňské muzejní noci nabídl v pátek 31. května veřejnosti nahlédnout nejen do muzeí netradičním způsobem. Připraven byl bohatý program. Podívejte se na FOTKY.

Tropy zlomí rekordy! Teploty se mají ve stínu dostat až na 38 stupňů

06.08.2015 9:01     06.08.2015 14:07

Vlna tropických veder bude pokračovat i během příštího týdne. I když se v neděli „lehce“ ochladí, tropy se pak vrátí. Čtěte novou týdenní předpověď. Ještě před tím ale dosáhnou teploty rekordně vysoko.

FOTO_QAP_CZ (12)

Letošní léto se skutečně zapíše do historie. Dosud už byly překonány nejrůznější rekordy a bude to pokračovat. Sucho podle výhledů bude trvat minimálně další dva týdny. Navíc tropy budou pokračovat i v příštím týdnu.

Od čtvrtka platí pro plzeňský kraj výstraha meteorologů nejen kvůli riziku požárů ale i kvůli velmi vysokým teplotám. Ty budou v pátek a o víkendu někde překračovat i hranici 37 stupňů. Podle nové týdenní předpovědi to navíc vypadá, že tropy budou pokračovat dál.

"Kolem tlakové výše nad severovýchodní Evropou k nám bude proudit velmi teplý vzduch od jihu. V sobotu postoupí ze západní do střední Evropy studená fronta a v neděli se bude v oblasti vyššího tlaku vzduchu rozpadat. V dalších dnech se k nám obnoví příliv velmi teplého vzduchu od jihu mezi tlakovou výší nad severovýchodní Evropou a brázdou nižšího tlaku vzduchu nad západní Evropou,“ informoval ČHMÚ.

Čekají se rekordní teploty letošního léta. V pátek bude až 38 stupňů!

Ve čtvrtek bude jasno až polojasno a teploty se odpoledne budou pohybovat okolo 35 stupňů. Už v pátek budou teploty šplhat ještě výš. Bude jasno nebo skoro jasno, v noci klesnou teploty mezi 20 a 16 stupňů. Přes den se pak dostanou mezi 33 až 38 stupňů, dokonce i na Šumavě by mělo být až okolo 33 stupňů.

Obdobné to bude i během soboty, objevit by se ale mohly i bouřky. Čeká nás jasno nebo polojasno, od západu ale bude přibývat oblačnost a objeví se boučky nebo přeháňky. Teploty se odpoledne dostanou mezi 33 až 37 stupňů, v noci klesnou mezi 21 a 17 stupňů.

Neděle bude ve znamení oblačné až polojasné oblohy, místy se budou ještě objevovat bouřky nebo přeháňky. V noci naměříme 21 až 17 stupňů, přes den pak 26 až 30 stupňů.

V pondělí už bude ale opět jasno nebo polojasno, jen přechodně s bouřkami nebo přeháňkami a teploty budou opět mezi 30 a 34 stupni. V noci klesnou teploty mezi 20 až 16 stupňů.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka podle ČHMÚ: “Jasno až polojasno. Na západě při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 21 až 16 °C. Nejvyšší denní teploty 31 až 36 °C.“

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství