Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Preventivní akce Policie ČR na základní škole ve Stříbře - FOTKY

28.06.2016 18:17

Ve Stříbře se pro žáky prvního stupně základní školy v úterý konal preventivní den s Policií České republiky. Děti si mohly prohlédnout vozy integrovaného záchranného systému a přihlížet ukázkám policejní práce.

ViewImage (1)
ViewImage (2)ViewImage (3)ViewImage (5)ViewImage (4)ViewImage (6)ViewImage (7)ViewImage (8)ViewImage (11)ViewImage (9)ViewImage (13)ViewImage (12)ViewImageViewImage (14)ViewImage (1)

V úterý 28. června se dopravní policisté a policejní psovod vydali do základní školy ve Stříbře. Pro děti si policisté připravili ukázku práce policejního psovoda, který dětem představil dva policejní psy. „Zejména tato část ukázky policejní práce se všem divákům velmi líbila, a tak sklidila velký obdiv a zasloužený potlesk,“ uvedla k preventivní akci Dagmar Jiroušková za Policii ČR. Mladší z policejních psů předvedl, jak dokáže vzorně poslouchat svého pána na slovní povely i na pouhá gesta, se starším a služebně zkušenějším psem pak policejní psovod předvedl vyhledávání předmětů, osob a následně i zadržení pachatele.

 Celá akce se odehrála v prostorách areálu profesionálních hasičů ve Stříbře. Děti si zde mohli prohlédnout nejen policejní auta, ale vozidla všech složek integrovaného záchranného systému. Dopravní policisté na akci představili svůj nejnovější vůz Škoda Octavia v civilním provedení, který je vybaven radarem, a je určený zejména k měření rychlosti a provádění skrytého dohledu. Policisté také dětem předvedli názornou ukázkou test, pomocí kterého u řidiče zjišťují ovlivnění drogami, a přístroj, kterým se při silničních kontrolách provádí dechová zkouška na zjištění přítomnosti alkoholu. To, jak se řidičům dýchá do přístroje, si děti mohly také samy vyzkoušet.

Foto: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte