Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

02.06.2024 12:14

Kvúli zaplavení byl v Plzni neprůjezdný Rondel

Hasiči odčerpali vodu, nyní je místo již průjezdné

02.06.2024 11:10

Region zasáhly bouřky!

Výstraha před bouřkami platí v celém Plzeňském kraji až do dnešní 20. hodiny

V Plzni přibydou nové autobusové linky MHD

20.01.2023 12:16

Obyvatele Severního Předměstí, Radčic a Křimic potěší zpráva, týkající se nových autobusových linek MHD. Zatím půjde o zkušební provoz.

1

„Západní okruh má ulevit dopravě v centru města. Umožní alternativní spojení Severního Předměstí a Borských polí nejen individuální automobilovou dopravou, ale i tou veřejnou. Proto po něm hned týden po jeho otevření začnou jezdit i nové linky autobusů MHD. Věříme, se se nám tím podaří do autobusů MHD přilákat některé řidiče aut a snížit tím dopravní zácpy na Karlovarské a na Klatovské hlavně ve špičkách,“ řekl Aleš Tolar, náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí.

Nové autobusové linky MHD dopraví od 27. února cestující přes sídliště Zadní Skvrňany na Borská pole. Umožní to dokončení další části Městského (západního) okruhu v úseku Křimická – Karlovarská.

Autobusy linky číslo 24, které dosud jezdí z Bor do Zadních Skvrňan, pojedou nově v trase Bolevec-Košutka-Radčice-Křimice-Zadní Skvrňany-U Panasoniku-Bory. Linka číslo 25 bude nově vedena v základní trase Bolevec-Nemocnice Lochotín-Vinice-Radčice-Křimice-Zadní Skvrňany-Podnikatelská-Univerzita.

Prozatím půjde o zkušební provoz, který bude sledován a vyhodnocen dle skutečné poptávky tak, aby byl finální provoz nastaven co nejefektivněji. „Počítá se s provozem obou linek v pracovní dny v základním intervalu přibližně 60 minut, v přepravních špičkách 30 minut, v úseku z Borských polí do Zadních Skvrňan ve vzájemném časovém prokladu, to znamená střídavě. O víkendech pojede pouze linka číslo 24 v intervalu 60 minut,“ upřesnil Aleš Tolar.

V souvislosti se zavedením nového dopravního spojení bude zároveň ukončen provoz autobusové linky číslo 36 U Luny – Nová Hospoda. Účelový spoj pro odvoz dětí z Nové Hospody k základním školám na Borech bude zachován v podobě nové linky číslo 19, zajišťován bateriovým trolejbusem.

Cestujícím začne také sloužit nová zastávka Ke Kovářce, která je umístěna na trase linek 24 a 25 v okrajové části Radčic. Autobus v ní cestujícím zastaví jen na znamení.

Jízdní řády nových linek budou zveřejněny na stránkách Plzeňských městských dopravních podniků.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství