Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

01.06.2024 18:21

Plzeňská muzejní noc nalákala davy lidí - FOTKY

Již 20. ročník Plzeňské muzejní noci nabídl v pátek 31. května veřejnosti nahlédnout nejen do muzeí netradičním způsobem. Připraven byl bohatý program. Podívejte se na FOTKY.

Techmania spouští "Vodní svět"!

07.05.2014 18:18

V plzeňském science centru se spouští nová interaktivní expozice, která hravou formou ukáže přírodní zákony. Vodní svět představí na ploše 300 m2 nejrůznější vodní mlýnky, zdymadla, trysky či průplavy...

Techmania Vodní svět1
Techmania Vodní svět1Techmania Vodní svět

Techmania se chystá novinku! Od čtvrtka 8. května spouští interaktivní expozici, která hravou formou seznámí návštěvníky s přírodními zákony. Vodní svět, věnovaný síle a využívání vodního živlu, představí na ploše 300 m2 nejrůznější vodní mlýnky, zdymadla, trysky či průplavy...

„Expozice Vodní svět vybízí návštěvníky k tomu, aby se do objevování přírodních zákonů doslova namočili. Jedná se o soustavu vodních kanálů, o model přírodního a umělého řečiště, na kterém si každý bude moci vyzkoušet např. vodní výtah, Archimédův šroub nebo princip zdymadel," říká kurátorka expozice Anna Matoušková.

Doménou mokré expozice je propojenost všech částí a plynulý koloběh vody.

Zatímco model přírodního řečiště demonstruje vznik podzemních vod a ukazuje cestu, jakou voda urazí od průniku na povrch před vyústěním do moře, model umělého řečiště ukáže hlavně možnosti regulace toku a jeho využívání. Ve Vodním světě můžete navíc řadu exponátů sami ovládat. Můžete si "pohrát" s loďkami, vodními mlýnky nebo i s obřím kohoutkem beroucí vodu "odnikud".

Vodní svět je první expozicí, která rozšiřuje nabídku nově otevřeného science centra. To v současné době na ploše 7 500 m2 nabízí zatím expozice věnované lidskému tělu, obnovitelným zdrojům energie či dějinám průmyslu.

FOTO:Techmania

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství