Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

01.06.2024 18:21

Plzeňská muzejní noc nalákala davy lidí - FOTKY

Již 20. ročník Plzeňské muzejní noci nabídl v pátek 31. května veřejnosti nahlédnout nejen do muzeí netradičním způsobem. Připraven byl bohatý program. Podívejte se na FOTKY.

Záchranáři z celé republiky se sjeli do Plzně. Co nového se dozvěděli?

26.02.2023 8:20

Po roce se opět sešli v sále kongresového centra Parkhotelu Plzeň plzeňští záchranáři s kolegy ze všech koutů republiky. Zájem posluchačů o letošní ročník byl nadprůměrný.

Plzeňské dny urgentní mediciny_2023_ZZSPK

 Program kongresu slavnostně zahájili ředitel Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje Pavel Hrdlička spolu s hejtmanem Plzeňského kraje Rudolfem Špotákem. “Práce lékařů a záchranářů si velmi vážím a oceňuji Vaše každodenní nasazení,” uvedl hejtman Rudolf Špoták.

O zajímavé přednášky špičkových odborníků z mnoha oborů nebyla nouze.
Úvodní blok zahájily přednášky chirurgických oborů a jejich spolupráce se ZZS. Téma řešení událostí s hromadným postiženým osob samozřejmě nemohlo chybět. Velmi zajímavým blokem byla psychiatrie a paliativní medicína v terénu, která se práce záchranářů stále více dotýká.

Blok ze života ZOS přiblížil nové technické možnosti operačních středisek i velmi nelehkou a palčivou práci operátorů tísňové linky 155.

Páteční program posluchače uvedl do právní problematiky týkající se jejich výkonu práce a stěžejních témat. Velmi poutavé přednášky z kriminalistiky a soudního lékařství byly ukončeny nezvyklým přáním ze strany kriminalistů – “Pozor, kam na místě činu šlapeš.”

Dvoudenní blok Plzeňských dnů urgentní medicíny slavnostně ukončil ředitel Zdravotnické záchranné služby.

Foto ZZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství