QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Čeká nás slunečný víkend, připravte si kraťasy a tílka!

04.06.2010 13:45

Po dlouhém a únavném deštivém období nás čeká prosluněný víkend. Připravte se na sluníčko a teplíčko. Meteorologové dokonce slibují, že na konci června přijde pravé léto!

Rozlučte se, alespoň na nějaký čas, s deštníky a mikinami. O víkendu nás rozjasní sluníčko a ani další dny zatím nenapovídají, že by se mělo ochlazovat. Už dnes, v pátek 4. června, bude během dne ubývat oblačnosti. Na západě by už do večera mělo být jasno.

V sobotu pak bude jasno až skoro jasno se slabým proměnlivým větrem a teplotami mezi 20 a 25 stupni Celsia. Na neděli se připravte, může být ještě tepleji. Opět bude skoro jasno s mírným větříkem. Odpolední maxima by v neděli měla vyskočit až na 25 stupňů. Nejtepleji bylo v tento den v roce 1998 a to 34 stupňů, nejchladněji zase v roce 1962 a to 3,6 stupňů.

Pylové zpravodajství: trávy, řepka, černý bez, jitrocel, šťovík jsou aktivní

V důsledku vytrvalých dešťů nehrozí alergikům ani přes oteplení zhoršení ovzduší. Také bezvětří nebo jen mírný vítr uleví pylovým alergikům.

Meteorologové slibují, že teploty už by se i příští týden neměly dostat pod 20 stupňů. Jen nám občas přijde nějaká ta bouřka se silným větrem. Ale koncem června dorazí prý léto......

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT