QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Česko zažilo tragický velikonoční víkend! Na silnicích Plzeňského kraje došlo k 41 nehodám

02.04.2024 17:21

Policisté během velikonočních svátků odhalili na silnicích Plzeňského kraje více než 400 přestupků a šetřili i dopravní nehody s vážnými následky. 

ilustrační foto_QAP foto (15)

V období jarních velikonočních svátků proběhla dopravně bezpečnostní akce s názvem „Velikonoce“. Od pátku 29. března do pondělí 1. dubna dohlíželo okolo 3 tisíc policistů na bezpečnost silničního provozu na dopravních tazích po celé České republice. "Na území Plzeňského kraje policisté kontrolovali dodržování zákazu požívání alkoholu a jiných návykových látek, dodržování nejvyšší povolené rychlosti, způsob jízdy, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů a v neposlední řadě i technický stav vozidel," uvedla policejní mluvčí Iva Vršecká.

Policisté během akce zkontrolovali 1 144 vozidel a zjistili celkem 403 přestupků. "Nejčastějším prohřeškem bylo nedodržování nejvyšší dovolené rychlosti, což řidiči porušili ve 175 případech. Následovalo 79 řidičů, kteří k jízdě užili vozidlo v nevyhovujícím technickém stavu, 17 řidičů drželo v ruce za jízdy mobilní telefon a v 15 případech policisté pokutovali nepoužití bezpečnostních pásů nebo zádržného systému. Čtyři řidiči se pak dopustili přestupku nedání přednosti v jízdě, 3 řidiči měli pozitivní dechovou zkoušku a u 3 řidičů vyšel pozitivní orientační test na návykové látky," dodala Vršecká s tím, že v období Velikonoc došlo k 41 vážným dopravním nehodám, při kterých byla usmrcena jedna osoba, 4 byly těžce zraněny a 23 utrpělo lehká zranění. U pěti řidičů, kteří byli účastníkem dopravní nehody, odhalili policisté požití alkoholu před jízdou.

Foto ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte_copy