QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Dle meteorologů bude dnešní den posledním z řady rekordně teplých dní

09.04.2024 12:58

Mimořádně teplé dny jsou dle meteorologů za námi. Jaké bude počasí v Plzeňském kraji?

slunce_počasí_teplo__ilustrační_QAP (1)

„Dnešní den bude posledním z řady rekordně teplých dní,“ uvedl Český hydrometeorologický ústav. „Před studenou frontou k nám stále proudí velmi teplý vzduch od jihozápadu až jihu, a tak i dnes se teploty dostanou na 22 až 27 °C. Nejprve čekáme mraků málo, sluníčko ale bude zeslabované saharským prachem v atmosféře, počasí se tak bude podobat tomu včerejšímu.“

Odpoledne a večer bude dle meteorologů mraků v souvislosti se studenou frontou od západu přibývat a hlavně v Čechách se přidají přeháňky nebo déšť, ojediněle i bouřky.

„Zataženo, na většině území přeháňky nebo občasný déšť. Na hřebenech Šumavy k ránu přechodně i srážky smíšené. K ránu od západu slábnutí srážek. Nejnižší teploty 8 až 5 °C, na horách 5 až 2 °C. Mírný západní vítr 3 až 7 m/s, od vyšších poloh místy s nárazy kolem 15 m/s (tj. kolem 55 km/h), bude k ránu slábnout,“ uvádí detailně ČHMÚ.

Ve středu 10. dubna už zůstanou teploty na hodnotách typických pro první dubnovou dekádu, rtuť teploměru ukáže 11 až 15 °C.

„Zataženo, ráno a dopoledne místy doznívající občasný déšť - zejména ve východní polovině kraje. Odpoledne oblačno, večer polojasno, později až skoro jasno. Nejvyšší teploty 12 až 15 °C, na horách 7 až 10 °C. Mírný západní vítr 2 až 6 m/s, během odpoledne slabý proměnlivý do 4 m/s," uvádí ČHMÚ.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24