Domov pro seniory ovládly hasičské manévry - FOTKY

19.09.2016 18:31

Víc jak třicítka hasičů a policistů byla v pondělí v pohotovosti kvůli požáru v jednom z pokojů domova pro seniory v Újezdci. Podívejte se na fotky z místa!

IMG_2826
IMG_2820IMG_2823IMG_2824IMG_2826IMG_2827IMG_2825IMG_2831IMG_2829IMG_2833

Rozsáhlou záchrannou akci spustila signalizace protipožárního systému v domově pro seniory v Újezdci u Mochtína na Klatovsku v pondělí dopoledne. Naštěstí se jednalo jen o prověřovací cvičení při zásahu v zařízeních s větším počtem osob se špatnou pohyblivostí.

"Personál Domova okamžitě začal dle evakuačního plánu vyvádět ubytované seniory, do bezpečí se jim povedlo dostat většinu ještě před příjezdem jednotek. Z požárem zasažené části budovy zbylé seniory zachránili hasiči, museli si poradit i s těmi imobilními," popisuje mluvčí krajských hasičů Pavla Jakoubková.

V průběhu cvičení pak došlo i na pátrací akci. "Při sčítání osob personál domova zjistil, že chybí dvě osoby. Velitel zásahu tuto informaci předal PČR a pod jejím velením bylo zahájeno vyhledávání osob v okolí domova. Obě pohřešované byly nalezeny zanedlouho v prostoru Spáleného lesa," pokračuje mluvčí hasičů.

Do cvičení, které mělo prověřit spolupráci jak složek IZS, tak personálu, se zapojilo přes dvacet profesionálních a dobrovolných hasičů z Klatov a desítka policistů z obvodních oddělní Klatovy a Plánice, policisté dopravního inspektorátu Klatovy a personál Domova pro seniory Újezdec u Mochtína.

 FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24