Křižovatky u Losiné na hlavním tahu I/20 projdou rekonstrukcí. Práce začínají už v pondělí!

21.04.2024 11:02

Křižovatky na hlavním tahu I/20 z Plzně na Nepomuk poblíž Losiné na Plzeňsku bude opravovat ŘSD, a to kvůli nevyhovujícímu stavu. Práce odstartují už po tomto víkendu.

20230523_162446

Jde o dvě křižovatky za Losinou u hlavního tahu z Plzně na Nepomuk. "V pondělí 22. dubna budou postupně zahájeny práce na stavebních úpravách křižovatek silnice I/20 se silnicemi II/183 a III/18026 a I/20 se silnicí I/19 nedaleko Losiné u Plzně," potvrdil mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Adam Koloušek.

Současná podoba obou křižovatek je nevyhovující, často zde dochází k dopravním komplikacím, různým kolizním situacím a kolonám. "U křižovatky silnic I/20 x II/183 a III/18026 působí největší komplikace špatný rozhled, překážky v rozhledu nebo například kombinace maximální povolené rychlosti na hlavní komunikaci a polohy křižovatky," vysvětluje Koloušek.

Druhá křižovatka (hlavní tah z Plzně na Nepomuk I/20 a silnice první třídy číslo 19 vedoucí na Nezvěstice) je také nevyhovující. "Příčinou dopravních komplikací u druhé křižovatky (I/20 x I/19) je hlavně absence odbočovacího pruhu vlevo ze silnice I/20 na silnici I/19 ve směru na Nezvěstice," upřesňuje mluvčí ŘSD.

V následujících měsících tak budou na obou křižovatkách prováděny stavební úpravy, které by měly dopravní závady odstranit. "U křížení silnic I. třídy dojde k vybudování odbočovacího pruhu. U křížení silnice I/20 se silnicemi nižších tříd pak proběhnou úpravy komunikací (např. rozšíření prostoru křižovatky) vedoucí k lepšímu usměrnění vozidel v řešeném úseku," říká tiskový mluvčí ŘSD.

Stavba je rozdělena na 5 samostatných etap. Během nich musí řidiči počítat s omezením provozu. "Silnice nebude zcela uzavřena, ale v rámci některých etap bude doprava vedena pouze kyvadlově. Aby byl dopad stavebních prací co nejmenší, bude provoz z hlavního tahu částečně převeden na provizorní komunikaci." doplnil Koloušek.

Úplné zprovoznění stavby je plánované v první polovině července.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT