QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Plzeňská i rokycanská radnice se modře rozzáří. Proč?

02.04.2024 13:21

Město Plzeň i Rokycany se připojí ke Světovému dni porozumění autismu, který od roku 2008 připadá na 2. dubna.

DSC00583

Cílem Světového dni porozumění autismu je zdůraznit potřebu pomoci vedoucí ke zlepšení kvality života lidí s autismem, aby mohli vést plnohodnotný a smysluplný život a být nedílnou součástí společnosti.

Dnes večer bude budova plzeňské radnice na náměstí Republiky zářit modře. V Plzni se připojí i Nová scéna a budova ČEZ.

Plzeňské občanské sdružení ProCit, které poskytuje sociální služby pro rodiny s dětmi s poruchou autistického spektra, pořádá už 8. ročník charitativního běhu. RUN for ProCit se v Borském parku v Plzni koná v sobotu 20. dubna.

V Rokycanech si připomeneme Světový den porozumění autismu setkáním na radnici a nasvícením budovy modrou barvou. „Vnímám svět trochu jinak, ale jsem tady s Vámi!“, to je název výstavy a především setkání, které se uskuteční v úterý 2. dubna 2024 od 16 hodin v obřadní síni rokycanské radnice.

Cílem setkání je především vyjádřit podporu lidem s autismem a jejich blízkým a zvýšit povědomí veřejnosti o problematice poruch autistického spektra. V Rokycanech působí SENs, centrum péče o děti s vývojovou poruchou. Spolek na setkání přiblíží laické veřejnosti základní informace o autismu, jak jednat s klientem s autismem. Součástí setkání budou informační panely, které vytvořili zaměstnanci SENs společně s klienty.

Proč budou radnice svítit modře? Modrá je totiž barvou komunikace a sebevyjádření, tedy oblastí, ve kterých mají lidé s autismem největší potíže.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24