QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Plzeňské pivo doputovalo do Vatikánu k papeži Františkovi

13.04.2024 12:35

Plzeňský Prazdroj poslal velikonoční várku piva do Vatikánu již potřinácté. Navázal tím na tradici, jejíž kořeny sahají do přelomu 19. a 20. století.

pivo papež_2024_PU

Velikonoční várka opustila brány plzeňského pivovaru ve čtvrtek 21. března. V letošním roce do Vatikánu putoval spolu s 2024 lahvemi ležáku Pilsner Urquell také speciální dřevěný soudek s gravírovaným věnováním, který vyráběli prazdrojští bednáři.

Pivu před odjezdem do Vatikánu tradičně požehnal plzeňský biskup Tomáš Holub. Reportáž a fotografie naleznete ZDE.

Velikonoční pivo v pořádku dodoputovalo do Vatikánu. „Ve středu 10. dubna proběhla na Svatopetrském náměstí ve Vatikánu audience u papeže. Speciální dřevěný soudek s gravírovaným věnováním, který vyráběli prazdrojští bednáři, a také symbolických 2024 lahví Pilsner Urquell Svatému otci za Prazdroj předali emeritní vrchní sládek Václav Berka, marketingová ředitelka Francesca Bandelli a obchodní ředitel pro Slovensko Martin Grygařík,“ uvedl mluvčí pivovaru.

Posílání ležáku papeži má svůj původ na přelomu 19. a 20. století, kdy si ho nechal dovážet na doporučení svých lékařů papež Lev XIII. Letos plzeňský pivovar poslal pivo u příležitosti Velikonoc do Vatikánu v novodobé historii již po třinácté.

Foto Pilsner Urquell, QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte_copy