QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňský kraj finančně podpoří záchranné stanice živočichů

26.03.2024 12:37

Rada Plzeňského kraje schválila na svém posledním březnovém zasedání individuální dotace pro záchranné stanice živočichů na podporu jejich provozu.

DESOP_0623_DESOP

Schválená dotace činí téměř 3,5 mil. Kč, určena je pro záchranné stanice živočichů. Jde o ZO ČSOP Rokycany, která obdrží dotaci ve výši 400 200 Kč pro využití v rámci projektu Podpora záchranné stanice živočichů Rokycany, a ZO ČSOP – TOS záchranná stanice v Tachově, která obdrží dotaci 733 700 Kč. Tu využije v rámci projektu Podpora na provoz záchranných stanic.

Zároveň rada doporučila ke schválení krajskému zastupitelstvu, které z hlediska finanční výše spadají do kompetence zastupitelstva, další dvě dotace. Tou první je Dobrovolný ekologický spolek – ochrana ptactva, Plzeň, který v rámci projektu Podpora na provoz záchranné stanice Plzeň 2024 využije dotaci 1,07 mil. Kč.

Dotaci 1,3 mil. Kč pak obdrží po schválení zastupitelstvem také ZO ČSOP Spálené Poříčí, a to na projekt Péče o handicapované živočichy v záchranné stanici živočichů ve Spáleném Poříčí v roce 2024.

„Tyto záchranné stanice pečují v rámci své činnosti o zraněné volně žijící živočichy. To znamená, že zajišťují péči o ně, ale i odchyt, deponaci, veterinární ošetření, nákup krmení a léčbu včetně nákladů na jejich zpětný návrat do volné přírody,“ vysvětluje náměstek hejtmana pro oblast životního prostředí a zemědělství Josef Bernard a dodává: „Součástí činnosti záchranných stanic je také environmentální vzdělávání a osvěta, kterou zabezpečují nejen ve svých prostorách ale i na školách.“

Foto ilustrační DESOP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24