QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Po Plzni bude umístěno 160 nových cyklostojanů. Víme kde

23.05.2023 9:29

Po celé Plzni jsou instalovány nové cyklostojany. Některé nahradí starší typy, některé budou umístěny v lokalitách, kde stojany dlouhodobě chyběly.

instalace cyklostojanů_Plzeň_Aleš Tolar

„V těchto dnech provádí Správa veřejného statku města Plzně montáž 160 nových cyklostojanů po celé Plzni. Moderní konstrukce pro opření a uzamčení kola o jeho rám nahrazují starší nevhodné typy pro držení kola za ráfek. Na mnoha místech dosud stojany nebyly vůbec,“ informoval Aleš Tolar, náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí.

Nové stojany budou umístěny do okolí škol i turistických cílů. Najdete je například na náměstí Republiky, u areálu Škodaland nebo třeba u plzeňské Šeříkovky. Kolem 40 stojanů bylo již úspešně namontováno. Mapu již nainstalovaných stojanů naleznete zde.

U 160 nových cyklostojanů pro Plzeň to dle náměstka primátora ale nekončí. „Další stojany, a také kryté cykloboxy, budou následovat. Chci Plzeň pro cyklisty vstřícnější,“ dodal Aleš Tolar.

Foto Aleš Tolar

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24