QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Policie chystá v Plzni bezpečnostní opatření! Viktorka vyzve doma Fiorentinu

11.04.2024 11:41

Policie chystá z důvodu konání čtvrtečního fotbalového utkání mezi mužstvy FC Viktoria Plzeň a ACF Fiorentina bezpečnostní opatření.

8

Již ve čtvrtek  11. dubna v 18:45 nastoupí viktoriáni ke svému prvnímu čtvrtfinále v klubové historii. Krajské ředitelství policie Plzeňského kraje připravilo v souvislosti s fotbalovým utkáním Evropské konferenční ligy mezi mužstvy FC Viktoria Plzeň a ACF Fiorentina bezpečnostní opatření k zajištění vnitřního pořádku a bezpečnosti.  

"Na dodržování veřejného pořádku a bezpečnosti nejen v bezprostředním okolí fotbalového stadionu budou dohlížet mimo jiné i policisté krajské pořádkové jednotky a speciální pořádkové jednotky. Bezpečnost a plynulost silničního provozu budou zajišťovat hlídky dopravní policie. Do policejního opatření budou nasazeni mimo jiné i členové antikonfliktního týmu, policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování a z oddělení služební kynologie se služebními psy," uvedla Hana Kroftová, mluvčí Policie ČR.

V rámci dohledu nad silničním provozem a veřejným pořádkem budou policistům budou součástí bezpečnostního opatření i strážníci Městské policie Plzeň.

"Před samotným zápasem, v jeho průběhu a i po jeho skončení budeme průběžně shromažďovat a vyhodnocovat aktuální informace a chování nejen fanoušků obou týmů budeme monitorovat jednak v bezprostřední blízkosti sportovní arény, v centru města ale i přilehlých městských částech. Pod dohledem policistů budou samozřejmě i všechny příjezdové cesty do Plzně," dodala mluvčí policie.

Nutno také zmínit, že parkovací kapacity kolem stadionu jsou omezené, policie proto apeluje, zejména plzeňské návštěvníky fotbalového utkání, aby nechali svá vozidla doma a v co největší možné míře využili městskou hromadnou dopravu.

Fanděme slušně, vzkazuje klub FC Viktoria Plzeň.

PŘÍSNÝ ZÁKAZ VHAZOVÁNÍ PŘEDMĚTŮ NA HRACÍ PLOCHU

Za poslední zápas se Servette vyfasoval klub vysokou pokutu a dvouleté podmínečné uzavření celé tribuny. Důvodem byly vhozené kelímky na hrací plochu. Klub upozorňuje fanoušky, že je vhazování jakýchkoli předmětů na hrací plochu zakázáno a nebude tolerováno.

Věříme, že se nic podobného nebude opakovat. Neumím si představit uzavření tribuny a doufám, že to vůbec nebude potřeba řešit,“ vzkazuje fanouškům kapitán týmu Lukáš Hejda.

Fanoušci se Sektoru-P pořádají tradiční společný pochod na stadion. Sraz je na náměstí Republiky v 17:00, v půl šesté jdou společně na stadion.

Foto ilustrační PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte_copy