QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policie pátrá po výtržníkovi a zlodějovi

18.09.2013 20:17

Policisté z územního odboru Plzeň-venkov pátrají po pachateli trestného činu výtržnictví a krádeže, který fyzicky napadl člena ostrahy v obchodním domě. Poznáte ho z fotografií?

4

Předposlední srpnový den v přesně nezjištěné době okolo 15:20 hodin veřejně a na místě veřejnosti přístupném dosud neznámý pachatel fyzicky napadl člena ostrahy v obchodním domě Globus Chotíkov. Policie nyní po tomto výtržníkovi pátrá a žádá o pomoc všechny občany.

"Ve chvíli, kdy se člen ostrahy pokusil zastavit muže a ženu, kteří jsou podezřelý z krádeže věcí v tomto obchodním domě, muž odstrčil ženu od člena ostrahy se slovy ´utíkej´ a následně příslušníka ostrahy udeřil pěstí a natlačil ho na zeď. Pachatel poté odstoupil a z poza opasku vytáhl teleskopický obušek, kterým se několikrát ohnal před napadeným mužem. Agresivní pachatel následně utekl ven z obchodního domu, přičemž napadený člen ostrahy utrpěl bolestivá zranění, která si vyžádala lékařské ošetření," informoval policejní mluvčí Jan Koželuh.

V době spáchání ve shora uvedeném činu měl pachatel na sobě tmavé kalhoty, bílou košili s rozhalenkou a na hlavě měl bílé sluneční brýle. Pachatel měl oválný obličej, tmavší vlasy střižené na krátko, viditelně delší kouty.

"Muž hovořil plynule českým jazykem, bez jakéhokoliv přízvuku, má odhadovaný věk mezi 25 a 35 lety, výšku asi 170 až 185 centimetrů a štíhlou postavu," doplnil popis Koželuh.

Pachatelka ve věku zhruba 20 až 30 let na sobě měla černé triko s červeným obrazcem na hrudi a černé kalhoty. Žena měla černé vlasy stažené do copu, na hlavě měla černé sluneční brýle, přes rameno nesla černou kabelku a na zádech měla šedý batoh.

"V případě jakékoliv informace o pohybu nebo pobytu k hledané osobě prosím kontaktujte jakoukoliv služebnu Policie České republiky nebo volejte bezplatnou linku Policie České republiky 158," vyzývá veřejnost Koželuh.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT