Požár v tábořišti bezdomovců na Vinicích! Těžce popálenou ženu transportoval vrtulník – FOTKY

14.03.2024 12:00     14.03.2024 14:32

Několik jednotek hasičů zasahovalo u požáru v Plzni na Vinicích. Pro popálenou ženu letěl vrtulník.

hoří kemp bezdomovců Plzeň_0324_HZSPK (1)
hoří kemp bezdomovců Plzeň_0324_HZSPK (1)hoří kemp bezdomovců Plzeň_0324_HZSPK (3)hoří kemp bezdomovců Plzeň_0324_HZSPK (2)

V úterý 14. března byl v 10:59 vyhlášen poplach hasičům. „Zasahujeme na Vinicích na prostranství za Privamedem a fotbalovým hřištěm,“ uvedl Petr Poncar, mluvčí hasičů s tím, že hoří v „kempu“ bezdomovců.

Jedna žena skončila v péči lékařů. „Záchranářům hned po příjezdu na místo události šli naproti dva muži, kteří nesli těžce popálenou ženu. Žena utrpěla velmi rozsáhlé popáleniny na cca 60 % těla, jedná se o popáleniny 3. až 4. stupně. Záchranáři u ženy museli zajistit dýchací cesty a celkově ji stabilizovat, takto ji předali letecké záchranné službě, která ji aktuálně transportuje na popáleninové centrum Praha Vinohrady," uvedla Mária Svobodová, mluvčí záchranné služby.

Na místě se aktuálně nachází vyšetřovatel, který zjišťuje, jak k požáru došlo.

AKTUALIZACE:

„Dnešního dne v dopoledních hodinách jsme přijali oznámení o požáru v městské části Plzeň Vinice. Na místo ihned vyjely všechny složky IZS. Při požáru došlo ke zranění ženy, která si dle dosud zjištěných skutečností měla ve stanu zapálit lihový vařič, který se vznítil a následně došlo k explozi. Policisté se případem zabývají a ve spolupráci s hasiči zjišťují veškeré okolnosti," uvedla Michaela Raindlová, mluvčí Policie ČR.

Foto HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24