QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Probuď Tachov! Obyvatelé rozhodují o projektech, do kterých bude město investovat

15.04.2024 11:59

Vedení města Tachov představilo sedm projektů, které mohou zpříjemnit život ve městě nebo oživit a zkrášlit veřejný prostor. Obyvatelé Tachova hlasují v participativním rozpočtu.

Tachov ilustrační_QAP

Jedná se například o obnovení zaniklého volně přístupného hřiště v lokalitě na Minerálce, hlasovat lze také pro komunitní piknikoviště v Rokli nebo pořízení venkovních herních stolů. Další projekty se týkají vánočních dekorací, veřejného zahradničení, úpravy vyšlapané pěšiny podél řeky Mže nebo vypracování projektové dokumentace na volnočasovou zónu Rapotín.

“Díky participativnímu rozpočtu mají obyvatelé města možnost rozhodnout o tom, jaké projekty budou v Tachově realizovány. Co bude v našem městě jiné, co se zde změní. Na projekty byl vyčleněn 1 000 000 Kč. Daná částka může být použita na jeden či více návrhů. Záleží na jejich finanční náročnosti,” říká vedení města.

Pokud se například vítězným návrhem stane projekt, na který je potřeba 200 000 Kč, je možné realizovat další projekt v pořadí, avšak v maximální výši 800 000 Kč.

Tachované mohou hlasovat ZDE.

Foto ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24