QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

První jarní víkend přinesl na Šumavu sníh - FOTKY

24.03.2024 9:44

Nedělní ráno bylo v horských polohách především na západě a jihozápadě Čech bílé. Sněhové přeháňky potěší milovníky bílé pokrývky ještě v neděli přes den či v noci na pondělí. Následně se má opět rapidně oteplit.

špičák_sumava.net
kvilda_sumava.netmodrava_sumava.netšpičák_sumava.net

Do pondělí může na Šumavě napadnout až 15 centimetrů nového sněhu. "Mimo hory bude sníh na teplém povrchu rychle odtávat a sněhová pokrývka se může krátkodobě udržet jen po intenzivnější přeháňce v ranních, nočních nebo večerních hodinách," uvedli meteorologové.

Na neděli hlásí meteorogové zataženo, místy přechodně polojasno. Místy, postupně jen ojediněle přeháňky nebo déšť, v polohách nad 500 m, později i níže srážky smíšené nebo sněhové. Přes den bude proměnlivá převážně velká oblačnost, ojediněle, během dne na většině území přeháňky, i krupkové. V polohách nad 500 m, ráno a večer i níže srážky smíšené nebo sněhové. Ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty 4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty 5 až 9 °C, na východě a jihovýchodě až 11 °C, v 1000 m na horách kolem 0 °C. Mírný západní vítr 2 až 6 m/s, přes den v Čechách přechodně čerstvý západní až jihozápadní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s. Večer bude vítr slábnout.

Od úterý k nám bude po přední straně brázdy nízkého tlaku vzduchu nad západní Evropou proudit velmi teplý vzduch od jihu. Teploty budou dosahovat 20 °C.

Foto sumava.net

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24