QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

ŘSD chce částečně narovnat bečovské serpentiny. Uzavírka potrvá několik měsíců

14.03.2024 18:00

Hlavní tah z Plzně do Karlových Varů čeká v blízké době úplná uzavírka v místě častých dopravních nehod. Legendární serpentiny nad Bečovem budou v druhé polovině roku 2024 minulostí.

road-3893723_1280

Bečovské serpentiny si někteří řidiči pletou se závodní dráhou. I podle odborníků na dopravu jsou serpentiny oblíbenou oblastí motocyklistů a majitelů sportovní aut, zatáčky je nutí k ostré sportovní jízdě a řidiči si tam testují limity.

Takové nebezpečné jízdě bude ke konci roku 2024 konec. „Až opravy začnou, potrvají celou stavební sezónu. Potřebujeme v dubnu začít, abychom mohlo být před následnou zimou hotovo," uvedl šéf karlovarské ŘSD Lukáš Hnízdil.

Uzavírka bude zahájena již 25. března, kdy začnou na zmiňovaném úseku přípravné práce a také kácení stromů. Od počátku dubna se začne realizovat "narovnání" serpentin, práce by měly být ukončeny na konci léta.

Cílem navrhovaného záměru je zlepšení sta­vebního uspořádání nejvíce problematického úseku s největší dopravní nehodovostí. Zejména se bude jednat o zvětšení poloměrů některých nebezpečných zatáček na trase z Bečova nad Teplou do Plzně. Na hlavní trase o délce 800 metrů se nachází celkem 13 stavebních objektů.

Foto Pixabay

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24