QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

U Nepomuku dojde za částečné uzavírky hlavního tahu k úpravě křižovatky

07.04.2024 18:00

U obce Klášter nedaleko Nepomuku budou zahájeny práce na úpravě křižovatky silnice I/20 a III/11747.

ilustrační foto RSD

Dle mluvčího ŘSD je současná podoba křížení silnice I/20 se silnicí III. třídy už dnešním potřebám nevyhovující jak svým výškovým, tak i šířkovým vedením. Stává se také místem poměrně častých dopravních nehod.

Stavební úpravy povedou ke zlepšení poměrů v prostoru křížení silnic a také ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu. "V následujících měsících tak budou za částečné uzavírky hlavního tahu prováděny stavební práce, které změní podobu křižovatky. Provedena bude tzv. rektifikace směrového a výškového oblouku na silnici I/20, ve směru od Plzně bude zřízen nový odbočovací pruh a upraveno bude i napojení silnice III/11747. Dále bude upraven jeden propustků na trase a upraveny budou také přilehlé vjezdy a sjezdy," uvedlo ŘSD.

POZOR! Částečná uzavírka silnice I/20 je povolena až do ledna následujícího roku, nicméně ŘSD plánuje dřívější zprovoznění tohoto úseku.

Foto ŘSD

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24