QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Úklid v centru Plzně obstará nové ekologičtější vozidlo

07.04.2024 15:00

Nová úklidová vozidla jsem přínosem pro životní prostředí, splňují aktuální emisní normu EURO 6.

UMO 3_nová ekologická uklízecí vozidla

Najaté úklidové firmy tlačí třetí městský obvod k tomu, aby obnovovaly vozový park a po náměstí nejezdila stará, neekologická auta. "Byť mám rád veterány, pohled na multikáry, se kterými se zajišťoval úklid náměstí již v osmdesátých letech, mě nadšením rozhodně nenaplňuje. Proto mě těší, že firmy inovují a objevují se i nové stroje,“ říká starosta MO Plzeň 3 David Procházka.

Pro úklid v centru města je Piaggio ideální. „Jedná se o malý a univerzální valník, který je poháněn benzinovým motorem v kombinaci s LPG pro snížení emisí, toto vozidlo je nasazeno na úklid centra města, v zimním období bude osazeno pluhem a sypačem,“ představil vůz technický ředitel společnosti Eliod servis Daniel Vlasák.

Dalším novým vozem, který firma pro úklid třetího městského obvodu pořídila, je Multicar M31. Tento univerzální stroj lze použít jako valník, osadit pluhem a sypačem pro zimní údržbu, zametací i kropicí nástavbou. Vozidlo je dostatečně kompaktní pro zimní i letní údržbu chodníků a zároveň disponuje dostatečně silným pohonem, díky kterému lze vozidlo použít i na zimní údržbu komunikací. „Multicar je v rámci ÚMO 3 používána na úklid širšího centra a okrajových částí obvodu, včetně Valchy a Výsluní,“ dodal starosta David Procházka s tím, že obě vozidla splňují aktuální emisní normu EURO 6 pro co nejekologičtější provoz.

UMO 3

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24