QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

V Nádražní ulici v Klatovech začala oprava chodníku, rušno bude i ve Štěpánovicích

12.04.2024 14:59

Obyvatelé Klatov musí počítat s úplnou uzavírkou chodníku v Nádražní ulici. Rušno bude brzy i v zahrádkářské kolonii Třešňovka.

Klatovy oprava chodníku Nádražní_0424_město Klatovy

V pátek 12. dubna 2024 začaly v ranních hodinách práce na provizorní opravě asfaltového povrchu chodníku v ulici Nádražní (úsek ulic Dukelská - viadukt ČD) do doby kompletní rekonstrukce celé ulice včetně chodníku a komunikace.

Oprava je prováděna za úplné uzavírky chodníku s umožněním přístupu pro pěší k nemovitostem.

„Žádáme obyvatele, aby využili ke svému pěšímu přesunu chodník v ulici nábřeží Kpt. Nálepky z důvodu pohybu techniky zhotovitele,“ uvedl Tomáš Popelík z hospodářského odboru v Klatovech.

Práce by dle Tomáše Popelíka měly trvat týden. „Po vytrhání nevyhovujícího krytu budou urovnány podkladní vrstvy a následně položena nová asfaltová směs. Pokládka a ukončení prací je předpokládáno nejpozději v sobotu 20. dubna,“ dodal Popelík.

Provoz autobusové zastávky MHD "Klatovy - Nádražní u soudu" není přerušen.

Rušno bude i v zahrádkářské kolonii Třešňovka ve Štěpánovicích.

„V úterý 16. dubna 2024 budou zahájeny stavební práce v zahrádkářské kolonii Třešňovka v integrované obci Štěpánovice," informoval dále Tomáš Popeléík.

Dojde zde ke zpevnění přístupové okružní komunikace kolem zahrádek. „Budou zde položeny betonové polovegetační tvárnice na trajektorii vozidla, železné "U" profily pro odvodnění komunikace a následně doplněná vrstva asfaltového recyklátu. Přístup k zahrádkám nebude omezen," uzavřel Popelík.

Ukončení prací je předpokládáno v úterý 30. dubna.

Foto ilustrační město Klatovy

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte_copy